hirdetés
hirdetés

Nézegesse a Visegrádi Digitális Tudástárat!

Folyamatosan bővülő, elsősorban diákoknak szánt online ismeretterjesztő felületet hozott létre Visegrád.

hirdetés

Ez egy olyan weboldal, amelynek fő célja, hogy a történelem és a kultúrtörténet iránt érdeklődő nagyközönség számára folyamatosan bővülő platformot biztoson. Az elsősorban diákoknak szánt Tudástár készítőinek célja, hogy korszerű formában, felhasználóbarát felületet tudjon nyújtani az ismeretterjesztés és az értékmegőrzés szándékkal.

Hazánk történelmének emblematikus letéteményese és szemtanúja az egykor fővárosi ranggal bíró Visegrád. A VIDIT alapgondolata is innen ered: Visegrád közrefogja mindazt, ami az elmúlt 1000 évben a magyarság kollektív történelmét jelenti, sőt, a Római Birodalom végóráitól egészen napjainkig többet jelent önmagánál.

A VIDIT célja, hogy podcastokon, videókon és cikkeken keresztül akár egy okostelefonnal is könnyedén elérhető, szakértők által készített anyagokkal szolgáljon mindazoknak, akiket érdekel például, hogy miképpen lett a kamasz Hunyadi Mátyásból király, vagy az, hogy mi rejlik az árulónak bélyegzett Görgei Artúr tábornok mítosza mögött. De korhű módon rekonstruált fegyvereket és páncélokat is bemutatnak a Szent György Lovagrend szakavatott hagyományőrzői az egyik induló videósorozatban.

Történészek, régészek, irodalomtörténészek, kutatók tudását hívták segítségül, hogy hitelesen tudják bemutatni a múltat egy kicsit frissebb, egy kicsit izgalmasabb, rendhagyó formában.

Az oldal rendszeresen bővül tartalmakkal, elsősorban többrészes mini-podcast és videósorozatokkal, illetve cikkekkel.

VIDIT weboldal elérhető: itt.

(forrás: VIDIT / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai