Petra és Évi a fővárosba megy

A szekszárdi Ízlelő étterem – ahol kizárólag sérültek dolgoznak mind a vendégtérben, mind a konyhán – két alkalmazottja, az aprócska Kajtár Petra felszolgáló és a hallássérült szakács, Gyulainé Éva december 13-án, szombaton egynapos szakmai programon vehettek részt az ötcsillagos Budapest Marriott Hotelben.

Mindketten egyenruhát kaptak, Petra indult a vendégtérbe a reggelizetéshez, Évi a konyhára virslit karikázni, krumplit szeletelni. Ahogy a vendégek rohama csökkent, az étteremvezető kézen fogta Petrát, és körbevezette a házban. Aztán mindketten kaptak személyzeti reggelit, és Évi is megnézhette a házat, neki a legjobban a lobbiban a karácsonyra feldíszített különböző sarkok, kandallós belső terek tetszettek. Megnézték mindketten a ház saját cukrászüzemét, csak bámultak, mekkora egy ilyen hatalmas szálloda konyhai része.

Évi hidegkonyhai feladatokat kapott, bacont, szalámit szeletelt, és a vendégtérben lévő látványkonyhában is dolgozhatott, ő pirította a vendégek előtt a zöldségeket. Petra eközben terítőt hajtogatott, segített az ebédhez a felterítésben, a menükártyákat helyezte el az asztaloknál. Elrepült az idő, amikor koradélután elbúcsúztak vendéglátóiktól, az aprócska Petra csak egyet kért: egyszer az életben hadd jöjjön még ide vissza, mert ilyen élményben még nem volt soha része.


Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?