Robotok a vendéglátásban

Az Enjoy Budapest robotkávézó mintájára hamarosan országszerte számos vendéglátóhelyen robotok vihetik ki az ételeket és az italokat.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Csizmazia Tibor, az Enjoy Robotics Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a kávézó üzemeltetési tapasztalatai alapján kidolgoztak egy komplex rendszert, melynek révén a robotok a vendéglátás magasabb szintjét biztosítják, a vendégélmény növelése mellett a személyzet terhelését és a költségeket is csökkentik.

Egyetemi és szakmai partnereik segítségével két év alatt felzárkóztak a nemzetközi piacvezető gyártókhoz, és emellett megoldást találtak egy európai sajátosságra, a soknyelvűségre.

„Olyan kommunikációs rendszert építettünk fel, melynek alapja a robot egyszerű taníthatósága. Segítségével a robot néhány hónap alatt a munkája során elhangzó kérdések 80-90 százalékára képes választ adni. A megoldás bármilyen nyelven működik, így megnyithatja a nemzetközi porondra lépést a hazai robotgyártás számára” – mutatott rá Csizmazia Tibor.



Szerinte a robotok a mindenképp jövőnk részét fogják képezni. Becslése szerint Magyarországon néhány éven belül több ezer robot fog üzemelni a vendéglátásban és az egészségügyben.

Robotgyár épült Debrecenben 

 Az Enjoy Robotics Zrt. a Debreceni Egyetem Műszaki Karával együttműködve a hazai robotikai ipar hosszútávú fejlesztését célozta meg. Ennek első lépéseként felépült az első magyar, 2500 négyzetmétere robotgyár Fülesden, melyben hamarosan hazai fejlesztésű fertőtlenítő, felszolgáló, nővér robotok készülnek, valamint további kutatások, gyakorlati képzések is folynak.

„Ha megnézünk egy robotot, akkor láthatjuk, hogy az építészektől a gépészeken át a mechatronikai mérnökökig a fejlesztésbe nagyon sokan be tudnak kapcsolódni” – mondta Husi Géza, a Debreceni Egyetem Műszaki Kar dékánja. A szakember úgy véli, ha a régió vezető egyetemévé szeretnének válni, kötelességük, hogy támogassák az innovatív vállalkozásokat..


Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.