Stabil növekedés az Assist Trendnél

Megközelítette a nyolcmilliárd forintot az Assist-Trend csoport bevétele 2018-ban. Magyarország meghatározó higiéniai szolgáltatója az idén bevételei növekedésével számol miközben újabb rekordévet vár a vendéglátásban. A szektor problémáját ugyanakkor az Assist-Trend szerint a képzett munkaerő hiánya jelenti, ami határt szab a gyors bővülésnek.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Közel 9 százalékkal, 7,9 milliárd forintra növelte árbevételét az Assist-Trend csoport 2018-ban. Magyarország meghatározó higiéniai szolgáltatója egy évvel korábban 7,3 milliárd forintos árbevételt ért el 5 százalék fölötti növekedés mellett. Bodrogai Ferenc a társaság alapító tulajdonosa, ügyvezetője szerint a bevételek gyorsuló növekedése is igazolja, helyes úton indultak el, amikor úgy döntöttek, tovább erősítik a szolgáltatás portfóliót, és a higiéniai termékek értékesítése mellett partnereikkel összefogva komplex megoldáscsomagokat kezdtek kínálni szálloda- és vendéglátóipari üzletfeleinek. A cég ma már a higiéniai termékek teljes körén túl olyan szolgáltatásokat kínál, mint a padozatápolás, a higiéniai szaktanácsadás, az időszakos nagytakarítás, a vízkezelés, a légtisztítás, vagy a munkaerő betanítása és a teljesítmény mérése.

„Nem termékeket, vagy szolgáltatásokat akarunk ajánlani, hanem megoldást szeretnénk kínálni ügyfelei problémáira, segíteni szeretnénk mindennapi munkájuk végzését annak érdekében, hogy azok legfontosabb feladatukra koncentrálhassanak: a vendégeik magas minőségű kiszolgálására” – hangsúlyozta Bodrogai Ferenc. A vállalat az idén további növekedést tervez, amelyre jó alapot jelent a HoReCa-szektor bővülése is. A tavalyi rekordév után várhatóan az idén is tovább növekszik a vendéglátóipar és a turisztikai szektor forgalma, ezt a bérek növekedése, a belföldi kereslet élénkülése támogatja. Ugyanakkor a cég szerint az aranyévek lassan véget érnek a szektorban: lassul a külföldi vendégek és különösen az általuk itt töltött vendégéjszakák számának növekedése, miközben a szektor számára egyre nagyobb problémát jelent a képzett munkaerő hiánya. A kapacitások végesek, ami gátat szabhat a további növekedésnek – véli Bodrogai Ferenc, aki szerint a HoReCa-szektor szektorban ezért lesz egyre nagyobb igény az okos-megoldások, és a kiszervezett szolgáltatások iránt, amelyekkel munkaerő-megtakarítást tudnak elérni a szereplők.


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.