Szakemberképzésről szóló megállapodást kötött a Mellow Mood a Szent István Egyetemmel

A Mellow Mood cégcsoport tulajdonosai, Sameer Hamdan és Zuhair Awad nemrégiben ünnepélyes keretek között megállapodást írtak alá a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karával, melynek eredményeképpen a cégcsoport szállodái szakmai gyakornokokat fogadnak a karról, valamint a turisztikai piacot érintő egyetemi kutatásokban, képzésekben és projektekben működnek velük együtt a jövőben - közölte kedden a szállodacsoport.

Az együttműködést lehetővé teszi a hallgatók számára az azonnali szállodaiparban történő elhelyezkedés esélyét Magyarországon és külföldön egyaránt. A kutatásokban való együttműködés folyamán a hallgatóknak szélesebb és gyakorlatias rálátása lesz a turisztika piac tendenciáira, az így nyert adatok pedig a szállodacsoport szakembereinek is segítségére lesznek az értékesítési és marketing stratégia kialakításában.

A hallgatók bármely területre jelentkezhetnek a szállodacsoportnál szakmai tapasztalatuk megszerzésére, akár az egyes szállodákhoz vagy a központi irodához, ahol összesen 13 szálloda marketing és értékesítési tevékenységét irányítják a hostel kategóriától egészen az 5 csillagos luxus hotelig.

A központi értékesítés és marketing különlegesnek számít a magyar szállodai piacon, mely lehetőséget teremt a hallgatóknak egy nagyobb léptékű, komplex „know how” elsajátítására. A szállodalánc nem csak a kötelező szállodai gyakorlati helyek biztosításában játszik kiemelkedő szerepet, hanem lehetőséget nyújt arra is, hogy szakmai gyakorlatuk után adott esetben a szállodacsoportnál folytassák munkájukat.

A Mellow Mood Akadémia által a kollegák folyamatos szakmai továbbképzésben részesülnek, ami hozzásegíti őket szakmai előrelépésükben. Jó példa erre, hogy egyes munkatársak szintén gyakornokként kezdték karrierjüket a szállodacsoportnál, és sokan jelenleg már évek óta vezető beosztásban dolgoznak a cégcsoportnál.

A hallgatók részére nem csupán a Szent István Egyetem által szervezett kommunikáció biztosít információt, hanem a szállodacsoport HR igazgatója, Kmoskó Judit is rendszeresen tájékoztatja a hallgatókat az egyetemen tartott előadásai során, így lehetőséget teremtve a személyes válaszadásra.


KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.
MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén

MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén 

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, írták friss közleményükben.
Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.