hirdetés
hirdetés

Szavazzon a virágba borult kertekre!

A közönség is szavazhat a legvirágosabb kertekre, balkonokra, és augusztusban kiderül, honnan érkeztek a legszebb fotók.

hirdetés

Eddig csaknem 2500-an küldtek fotókat saját előkertjükről és balkonukról a „Virágos balkonok, virágos kertek” környezetszépítő versenyen. A szakmai zsűri hamarosan kiválasztja a legszebb pályázatokat, és elindult a közönségszavazás is a Virágos Magyarország Facebook-oldalán.

A környezetszépítő kihívás történetében most először a települések helyett hobbikertészek versengtek egymással a „Virágos balkonok, virágos kertek” névre keresztelt versenyen. A rendhagyó versenyfelhívásra közel 2500 regisztráció érkezett.

pixabay.com
pixabay.com

"Szinte az ország minden részéből érkeztek be pályamunkák. Számtalan izgalmas kerti megoldással találkoztunk, ami megmutatja, hogy a legkisebb zugban is lehet kertet alkotni", mondta Borbás Marcsi, a verseny fővédnöke, a szakmai zsűri tagja.

Augusztusban kiderül, hogy kik lesznek azok, akik hazánk legvirágosabb balkonjaival és előkertjeivel büszkélkedhetnek. A beküldött fotókat az előzsűri értékelte, majd mindkét kategóriában 90-90 pályázatot terjesztett elő a bizottság, ezek közül kerülnek ki a nyertesek.

A résztvevők inkább díszkertekkel pályáztak, amelyekben a virágos növények dominálnak. Kevesebb volt a gyümölcstermő növényekkel, fűszernövényekkel, zöldségekkel kombinált vegyes kert. A pályázók tanúbizonyságot adtak kreativitásukról a növénykompozíciót és az anyaghasználatot tekintve. Számtalan egyedi készítésű kerti dísszel találkozhattunk, állítják a szakmai zsűri tagjai.

Most a főzsűrin a sor, hogy kiválassza a fődíjasokat, valamint kategóriánként további 7-7 tematikus pályázatot. A verseny szervezőbizottsága emlékdíjjal tiszteleg a zsűri nemrégiben elhunyt tagja, Bálint Gyuri bácsi előtt is. Ezzel emléket állítva annak a szellemiségnek, amit Magyarország legendás kertésze képviselt: a kivételes kitüntetésben két olyan pályázó részesülhet, aki hűen visszatükrözi Bálint gazda kertészeti örökségét.

A verseny közönségdíjas fotójára a Virágos Magyarország Facebook-oldalán bárki szavazhat. A két hétig tartó voksolás után a három-három legtöbb szavazatot elnyerő kert és balkon viheti haza a közönségdíjat, a szavazók között értékes kertészeti utalványokat sorsolnak majd ki. 

(forrás: MTÜ)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai