hirdetés
hirdetés

Színbe borult a BAH-csomópont

Színes falfestmények kerültek a budapesti BAH-csomópont pilléreire, a pop-art világához közelálló alkotásokat a Színes Város Budapest Fesztivál részeként a londoni Luke Embden készítette - tájékoztatták a szervezők az MTI-t szerdán.

hirdetés

A művész a négy napig zajló alkotás eredményeként ikonikus budapesti képkockákat, ismert nevezettességeket egészített ki egyszerű, játékos jelekkel és üzenetekkel. A megfestett pilléreken felfedezhető többek között a Lánchíd, a Parlament kupolája, valamint látható az alkotásokon egy a budapesti látogatás ihlette dobostorta is.

MTI Fotó: Illyés Tibor
MTI Fotó: Illyés Tibor


"Évekkel ezelőtt jártam Budapesten először és most is főleg a festésre kellett koncentrálnom, ezért kevés időm volt szétnézni, de pár év alatt lenyűgöző fejlődésen ment keresztül ez a város" - idézi a közlemény Luke Embdent, aki a látogatás ideje alatt a Váci utcai szállásáról gyalog járt át a csomóponthoz.

A többféle stílusban alkotó Luke Embden a University of the Arts London hallgatójaként végzett. A művész alkalmazott grafikusként dolgozik, de igyekszik időt szakítani önálló projektekre is. A világ számos pontján járt már festeni, legutóbb Horvátországban dolgozott. Budapest után Szingapúrba utazik, ahol szintén egy művészeti fesztiválon fog alkotni - olvasható a közleményben.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai