Támogassuk a magyar gazdákat! Igyunk magyar tejet!

Folytatja a magyar tej és tejtermékek fogyasztásának ösztönzésére indított kampányát a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága, a Földművelésügyi Minisztérium és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács – jelentették be december 9-én, szerdán, a Völgy Vidék Sajtút Etyeki Sajtútállomásán megtartott sajtótájékoztatón. 

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!


Méltán volt a rendezvény helyszíne Etyeken, a sajtútállomáson, ahol a házigazda, Hegedűs Imre népszerűsíti a sajtokat a turisták körében, pusztabusszal viszik a gazdaságba a látogatókat és vajköpülési bemutatókkal csábítják az érdeklődőket. Jönnek is szép számmal a turisták, mivel Etyek nemcsak a sajt-, hanem a borútjáról is híres.

A tájékoztatón Font Sándor, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke azzal kezdte a beszédét, hogy a magyar gazdaság egyik betegéről szól, ahol a gazdák kénytelenek önköltségi áron adni a tejet, és harcolniuk kell az alacsony áron eladott, sokszor kritikus minőségű áruval szemben. Mint mondta, a politikusok is azért küzdenek, hogy ne kelljen egy állatot se levágni, ezért fogtak össze a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanáccsal és a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósággal, hogy a közös promóciós kampányt még több marketing eszközzel segítsék.

A kampány célja a tudatos vásárlás fontosságának hangsúlyozása, a fogyasztásélénkítés és a helyi értékek védelme. A kampányban az áruházi kóstoltatás mellett integrált kommunikációs kampányt is indítanak, melynek központjában a tejszív-logó népszerűsítése mellett a fiatalabb generációk szemléletformálása áll. Amint arról korábban beszámoltunk, a teljes kampányra rendelkezésre álló összeg 420 millió forint.

Lipcsey György, vezérigazgató-helyettes (Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatóság) tájékoztatása szerint az iskolai kampányban oktató filmek lesznek, intenzív online-kampány, kiállítások és interaktív játékok hívják fel a magyar tej fogyasztására a gyerekek figyelmét.

A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke szerint hazánkban a tej, sajt és vajfogyasztásunk az európai átlag alig több mint egyharmada. Mélykuti Tibor felsorolva a tejpiac nehézségeit elmondta, hogy minden együttműködést örömmel vesz, amely a magyar termékek fogyasztását erősíti.

Hegedűs Imre, a Bicske Mg Zrt. igazgatója hiányolta a gyerekeket gazdaságokból, szerinte a diákoknak látniuk kellene hogyan legel a tehén, hogyan fejik a tehenet, és hogy készül a tejből a sajt és a vaj. „Ha minden megyében lenne vagy 5-6 sajtútállomás, ahová ellátogathatnának, és látnák hogyan születik a sajt, akkor többen vennének magyar tejet” fűzte hozzá.

A kampány keretén belül a Tejszív-logón, és az iskolai szemléletformáláson túl sor kerül piackutatásra, adatbázis létrehozására, rendezvények és kiállítások támogatására is.

Végül Hegedűs Imre bemutatta azt a hatalmas sajtot, amelyet előző nap 270 liter tejből készített, és amelyet egy évig érlel majd, megkóstolására meg is hívta a jelenlevőket.

 

 


Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart problémáit

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart problémáit 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.
Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont

Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont 

Esztergom minden korábbinál színesebb rendezvényszezont nyit az idei évben.
Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón

Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón 

A fesztivál során immár negyedszerre osztották ki a rangos NEB díjakat, amelyek innovatív és fenntartható európai projekteket díjaznak

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.