hirdetés
hirdetés

Tárlatvezető applikációt fejlesztett a nemzeti kegyhely

Digitális tárlatvezető applikációt hoztak létre Mátraverebély-Szentkúton, hogy a látogatók a kegyhely teljes területét önállóan is bejárhassák, ugyanakkor teljeskörű információt kapjanak a bazilika műemlékeiről.

hirdetés

Március 1-jétől már minden mobiltelefonra letölthető a tárlatvezető applikáció, amelyet a katolikus nemzeti kegyhelyen fejlesztettek az egyre nagyobb számban érkező zarándokok számára.  A látogatók a kegyhely recepciójánál, éttermében wifi segítségével ingyenesen letölthetik az alkalmazást, majd önállóan, mégis tárlatvezetővel járhatják végig a nemzeti kegyhelyet.

A Locbee egy GPS alapú rendszer, ezáltal a kegyhelyhez kapcsolódó információk mindig automatikusan megjelennek a megfelelő helyen. Az alkalmazás tulajdonképpen egy idegenvezetőként viszi végig a látogatót az előre definiált útvonalon. A zarándokok hanganyagokat hallgathatnak, fotókat nézhetnek, szövegeket olvashatnak a kegyhely történetéről, egyedülálló műemlékeiről, a búcsúkról, a ferences atyák mindennapjairól, anélkül, hogy bármilyen adatot megadnának. 

Az alkalmazás Android és iOS operációs rendszert használó okostelefonokra telepíthető, amelyek Bluetooth 4.0 technológiával működnek. Ez azért fontos, mert a funkció képes több mint háromszáz méterre adatokat továbbítani, illetve ennek köszönhetően akár offline módban is használható.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai