Tisztújítás Miskolcon

Új vezetőség segíti a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület tagjait a COVID19 utáni újraindulásban.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A több mint 80 tagot, benne a Miskolc környéki települések önkormányzatait is magába foglaló egyesületnek tagjai Miskolc legjelentősebb szállodái és éttermei ugyanúgy, mint számos panzió és vendégház, valamint több attrakció is. Részben az elmúlt nyolc évi összehangolt, közös munka eredménye, hogy Miskolcon 2012 és 2019 között megduplázódott a vendégéjszakák száma ugyanúgy, mint az idegenforgalomból származó bevételek.

Az egyesület új vezetősége a tagok kétharmadának a szavazatai alapján került megválasztásra, így erős felhatalmazással kezdi el a munkáját. Az egyesület új elnöke az Avasi pincesoron található középkori étterem és történelmi pince, az Aranykorona Étterem tulajdonosa, Szendrei Mihály lett. Az elnökség tagjai a miskolctapolcai Fortuna Hotel tulajdonosa, Rejtőné Kovács Adrienn, az Uni-Hotel vezetője, Káelné Kovács Rita, a Dimenzió Borászat Kft és a Hetedhét pincészet tulajdonosa, Kovácsné Drabant Katalin, valamint a térség önkormányzatainak képviselőjeként Hazadiné Szilvási Mária.

A Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület a miskolci turisztikai szervezet egyik tulajdonosaként részt vett a 2014-es desztinációfejlesztési stratégia elkészítésében, valamint a most véglegesítés alatt álló turizmusfejlesztési stratégia véleményezésében is, legfontosabb szerepe azonban a hálózatos szolgáltatásfejlesztések kidolgozásában és megvalósításában, valamint a turisztikai szektor szereplői részéről az összefogás erősítésében volt. Kiemelt szerepet játszott a tagjain keresztül a Miskolcot újrapozícionáló Miskolci Mosolyprogram megvalósításában, amelyhez az egyesület legtöbb tagjának munkatársai önként csatlakoztak.

A koronavírus járvány idején sem tétlenkedett a szervezet, közel 30 tagjának segített vírusvédelmi eszközök beszerzésével. A járványt követően az egyesület legfontosabb célja a stratégiai partnerség erősítése a miskolci önkormányzattal, hiszen a turisztikai szolgáltatók azok, akiknél lecsapódnak a vendégigények és a vendégpanaszok egyaránt a városi kínálattal kapcsolatban, így a vezetőség első kézből szerzett tapasztalatok alapján tud javaslatokat tenni az ágazatot érintő fejlesztési igényekkel és a turisztikai infrastruktúra fejlesztésével kapcsolatban. Szintén fontos cél a miskolci turisztikai szervezet, a MIDMAR Nonprofit Kft munkájának a segítése is. Az új vezetőség mindent megtesz a tagjai aktivizálásáért a most induló forgalomélénkítő kampány sikere érdekében, illetve bízik abban, hogy három év kihagyás után a miskolci komplex turisztikai minőségfejlesztési programot, a Miskolci Mosolyprogramot közös erővel indíthatják majd újra.

Miután az egyesületnek 13 Miskolc környéki önkormányzat is a tagja, az egyesület vezetősége kiemelten kezeli a Megyei Önkormányzattal és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Iparkamarával való stratégiai partnerség kialakítását. Az önkormányzatokkal való együttműködés során elsősorban az aktív- és ökoturisztikai kínálat hálózatos fejlesztése a cél, az épülő kerékpárút hálózathoz kapcsolódó kiegészítő infrastruktúra elemek fejlesztésével, ezek összehangolásával, illetve a közös promóciós lehetőségek kialakításával.

Forrás: Turizmus Online


Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart problémáit

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart problémáit 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.
Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont

Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont 

Esztergom minden korábbinál színesebb rendezvényszezont nyit az idei évben.
Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón

Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón 

A fesztivál során immár negyedszerre osztották ki a rangos NEB díjakat, amelyek innovatív és fenntartható európai projekteket díjaznak

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.