Torkos Csütörtök - enyhébb csatlakozási feltételek

Változtatott a Torkos Csütörtök gasztronómiai akció szabályain a szervező: az idén nem kell 50% kedvezményt adni az italok árából. Az éttermek egészen február 9-ig csatlakozhatnak az akcióhoz.

A vendéglátóhelyek és a nagyközönség pozitív visszajelzései alapján a Magyar Turizmus Zrt 2016-ban immár 11. alkalommal szervezi meg néphagyományra épülő, keresletélénkítő gasztronómiai akcióját, a Torkos Csütörtököt 2016. február 11-én.

Az idei Torkos Csütörtök – amely a Magyar Turizmus Zrt. tematikus évének, a Gasztroélmények Évének a nyitánya is lesz egyúttal – idén a nagyközönség tervei és szavazatai alapján új, minden eddiginél szerethetőbb arculattal büszkélkedhet. Mindemellett a feltételek is részben megváltoznak: az étterembe járás, a gasztronómia és az új ízek kipróbálásának népszerűsítésére létrehozott Torkos Csütörtökön nem lesz kötelező a vendéglátóhelyeknek az alkoholtartalmú italokra ötven százalékos kedvezményt adni - közölte lapunkkal a szervező Magyar Turizmus Zrt.

Minden másra továbbra is 50%-os kedvezményt kell nyújtani a csatlakozó szolgáltatóknak. (A feltételtől pozitív irányba természetesen eltérhetnek, vagyis továbbra is nyújtható az alkoholtartalmú italokat is magában foglaló teljes számla végösszegéből 50%-os kedvezmény, de ez nem kötelező.)

2016-ban az akció hivatalos weboldala a „torkoscsutortok.itthon.hu” lesz. Ezen az oldalon zajlik a vendéglátóhelyek regisztrációja 2016. január 12-től, illetve a vendégek itt találják meg az éttermek folyamatosan bővülő listáját. Az étteremlista először 2016. január 19-én (kedden) tekinthető meg, és onnantól folyamatosan bővülni fog, érdemes vissza-visszatérni az oldalra. A szolgáltatók számára a minél gördülékenyebb szervezés érdekében ajánlásokat fogalmaz meg az MT Zrt., ezek szintén a torkoscsutortok.itthon.hu oldalon lesznek elérhetőek.

Nyert a „Hetyke Paprikabajuszos Szakács”!

Idén a nagyközönség aktív bevonásával új, szerethető logót kapott a Torkos Csütörtök. Az MT Zrt. logó-tervező pályázatán 2015. december 15-ig várta a lelkes jelentkezők alkotásait, melyek közül szakmai zsűrizés után 4 pályaműből választhatta ki a nagyközönség online szavazás során a nyertes alkotást. A szavazatok alapján a Torkos Csütörtök logója, és egyben kabalafigurája a Hetyke Paprikabajuszos Szakács lett, vele lehet majd az elkövetkező egy hónapban többször is találkozni.

Először 2006-ban szervezte meg az MT Zrt. a Torkos Csütörtök néven ismertté vált éttermi akciót. A néphagyomány szerint Torkos Csütörtökön – annak ellenére, hogy a húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentő hamvazó szerdát követően ünnepeljük – ismét szabad volt húst fogyasztani a farsangi maradékok elfogyasztása céljából is.

A Magyar Turizmus Zrt. idén kiemelt figyelmet fordít a szabályok maradéktalan betartására, hogy mind a vendégek, mind a vendéglátóhelyek elégedettsége a lehető legmagasabb fokú legyen. A csatlakozó vendéglátóhelyek idén is különféle beszállítói kedvezmények közül választhatnak majd, illetve újdonságként lehetőségük lesz részt venni egy online kiadványban, melynek címe „Mi kerül az asztalra Torkos Csütörtökön?”.

A Magyar Turizmus Zrt. minden lehetséges eszközével kommunikálja a csatlakozó vendéglátóhelyek listáját a nagyközönség felé. A regisztráció február 9-én 18 órakor zárul. A legkorábban csatlakozó vendéglátóhelyek listája 2016. január 19-től már megtekinthető, és folyamatosan bővül, így érdemes mihamarabb jelentkeznie a vendéglátóhelyeknek.

A regisztrációs ív, a részt vevő vendéglátóhelyek listája és minden egyéb információ a torkoscsutortok.itthon.hu oldalon megtalálható.

A csatlakozás feltételei

Az akcióhoz csatlakozott vendéglátóhely vállalja, hogy 50% kedvezményt ad a teljes étel-, és az alkoholmentes ital fogyasztásból 2016. február 11-én egész nap, a teljes nyitvatartási időben.

Az alkoholtartalmú italokra nem kötelező a vendéglátóhelyeknek kedvezményt adni, de természetesen pozitív irányba ettől eltérhetnek; lehetővé tesz minden olyan fizetési módot (készpénzes, bankkártyás, SZÉP kártyás stb.), amelyeknek használatára az adott vendéglátóhelyen lehetőség van az év többi időszakában is; a Torkos Csütörtök hetén és az azt megelőző héten használt a la carte étlap és itallap választékának és árainak teljes körű megtartása mellett választási lehetőséget biztosít a teljes 'a la carte' kínálatból; külön erre az alkalomra készített, szűkített menüsorral az akcióban részt venni nem lehet, bővített menüsorral természetesen igen; a Torkos Csütörtök kedvezmény csak helyben fogyasztásra vonatkozik.

Elvitelre rendelt ételekre a vendéglátóhelyeknek nem kell kedvezményt adniuk, de természetesen pozitív irányba ettől eltérhetnek; az Adatszolgáltatás kérdőív kitöltésével a csatlakozó szolgáltató vállalja, hogy az akció hatékonyságmérésének céljából a Magyar Turizmus Zrt. által összeállított elektronikus szakmai kérdőívet kitölti; a csatlakozó szolgáltató vállalja, hogy kihelyezi a Torkos Csütörtök kapcsán kapott promóciós anyagokat (pl. ajtómatrica), a vendégek által jól látható helyen.

Az akcióhoz csatlakozni kívánó vendéglátóhely a regisztrációval a „Csatlakozás Feltételeit" elfogadja!

Kizárások: azon éttermek jelentkezését, amelyek ellen a korábbi években jogos panasz merült fel, és az ügy nem zárult mindkét fél számára kielégítő módon, az MT Zrt. elutasíthatja.

A regisztráció 2016. február 9-én, 18 órakor zárul!


Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.