hirdetés
hirdetés

Turistaszállás épül az Ormánságban

A dél-baranyai Szaporcán működő Ős-Dráva Látogatóközpontban ma délelőtt tartott sajtótájékoztatón Nagy Csaba, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke és Závoczky Szabolcs, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója bejelentette, hogy 2018 végére új, 50 férőhelyes turistaszállás épül az Ős-Dráva Látogatóközpont szomszédságában.

hirdetés

A Kormány a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság közreműködésével az Ős-Dráva Program keretében, Szaporca külterületén nyilvántartott, a szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpont szomszédságban lévő Magyar Állam tulajdonában és az Igazgatóság vagyonkezelésében lévő Szaporca külterület 0203 helyrajzi számon lévő ingatlanon legalább 50 fő befogadására alkalmas, a vendégek számára közösségi főzési és étkezési lehetőséget is biztosító turistaszállás megépítésére biztosít lehetőséget.

Erről szól az Ős-Dráva Program keretében turistaházak építéséhez szükséges források biztosításáról szóló 1838/2016. (XII. 23.) Kormányhatározat.

Jelenleg a tervezési munkák zajlanak. A munkaanyag fázisban lévő terveken látszik, hogy 3 db hatágyas, 6 db négyágyas szoba, valamint 2 db négyágyas apartman fogja biztosítani az 50 fő elhelyezését; a szálláson melegítőkonyha is készül.

Az épület villamosenergia-ellátását, valamint a hőigényt napelemek biztosítják majd, a fürdésből származó szennyvizet szürkevízként a wc-k öblítésénél újrahasználjuk, az innen kikerülő szennyvíz ártalmatlanítása egyedi szennyvíz-tisztító alkalmazásával fog megvalósulni. A tervek elkészültét és a szükséges engedélyek beszerzését követően indul meg a szükséges közbeszerzési eljárás, a kivitelezési munkák 2018. december 31-ig zajlanak le.

Duna-Dráva Nemzeti Park / forrás: facebook.com
Duna-Dráva Nemzeti Park / forrás: facebook.com

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai