Turisztikai szakemberek kaptak állami kitüntetéseket

Augusztus 20. alkalmából több hazai turisztikai szakember részesült állami elismerésben.

Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetésben részesült többek között Baldauf Csaba, a Kolping Hotel Spa & Family Resort ügyvezető igazgatója és dr. Vereczkey Zoltán, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének vezetője, a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést pedig Hoffmann József szállodaigazgató, a Hotel Ózon Kft. tulajdonosa kapott.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kitüntetéseit Áder János, Magyarország köztársasági elnökének megbízásából Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át. Kimagasló szakmai munkája elismeréseként Magyar Érdemrend Középkeresztje polgári tagozat kitüntetésben részesült Dr. Gedai István, a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnökhelyettese, a Magyar Nemzeti Múzeum nyugalmazott főigazgatója és Taróczy Balázs, wimbledoni bajnok, háromszoros világbajnok és Európa-bajnok teniszező, az Európai Nemzetközi Teniszszövetség Junior Bizottságának tagja.

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést adta át Dr. Bartha Dénes Árpádnak, az Őrségi Nemzeti Parki Tanács elnökének, a Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Kara intézetigazgatójának, a természet védelme iránti mély elkötelezettségét tükröző oktatói, kutatói tevékenysége, valamint a hazai erdők és növényzeti örökség felmérése, értékelése területén végzett kiemelkedő munkája elismeréseként. A kitüntetést Dr. Bartha Dénes Árpád édesapja vette át.

Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adtak át Monori Csaba Bálintnak, az Épkar Zrt. főépítésvezetőjének, a hatvani Grassalkovich Kastély rekonstrukciója és a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum kialakítása során végzett kiemelkedő színvonalú munkája elismeréseként, Wittinger Zoltánnak, a Magyar Nemzeti Múzeum Nemzeti Örökségvédelmi Központ Műemléki Tervezési Osztálya vezetőjének, a hatvani Grassalkovich Kastély történelmi hűségre alapozó, de egyben a megújult funkciókat is szolgáló rekonstrukciójának kiemelkedő tervezői és irányítói munkája elismeréseként.

A Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült Horváth Richárd, Hatvan város alpolgármestere, a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum létrehozásának, valamint a hatvani Grassalkovich Kastély rekonstrukciójának előkészítése és lebonyolítása során végzett értékteremtő munkájáért, továbbá Nagy Ferenc, a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum Beruházó Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója, a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum létrehozása és a hatvani Grassalkovich Kastély rekonstrukciója során végzett kiemelkedő szakmai munkájáért.

Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott Egyedné Hutvágner Ilona, a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság vezető-főtanácsosa, a természetvédelem érdekében végzett, több mint két évtizedes lelkiismeretes számviteli munkája elismeréseként, nyugállományba vonulás alkalmából, illetve Kozma Ildikó, a Tiszántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség vezető-főtanácsosa, természetvédelmi és tájvédelmi szakigazgatási területen végzett kiváló munkájáért, Szentmiklóssy Józsefné ügykezelő, a Felső-Tisza vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség munkatársa, négy évtizedes precíz, lelkiismeretes szakmai munkája elismeréseként, nyugállományba vonulása alkalmából, valamint Tárczy Andrea, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság felügyelője, birtokügyi és természetvédelmi információs területen végzett kiemelkedő munkájáért.

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapott Dr. Dobos József, Sopron Megyei Jogú Város jegyzője Balatonfüred érdekében végzett fáradhatatlan munkája, a város kulturális életének megszervezésében vállalt meghatározó szerepe elismeréséül.

Külhoni Magyarságért Díjat vehetett át Dimény-Haszmann Orsolya, a Csernátoni Haszmann Pál Múzeum vezetője.

A legmagasabb állami kitüntetés, a Magyar Szent István Rend kitüntetésben részesült Kertész Imre író és Rubik Ernő, a Rubik-kocka feltalálója. Az elismerésre azok válnak méltóvá, akik egyedülálló teljesítményük mellett olyasmit adtak nemzetünknek, aminek önmagán túlmutató jelentősége van – hangsúlyozta a kitüntetések átadása után mondott beszédében az államfő.


Hamarosan Európa Fesztivál - a 20 éves EU-s csatlakozás ünnepe

Hamarosan Európa Fesztivál - a 20 éves EU-s csatlakozás ünnepe 

A Helló Európa! Fesztivál programjai a szabadság, az európaiság és a sokszínűség jegyében keltik életre Budapest ikonikus helyszíneit, köztereit és épületeit.
Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot 

A sportág legrangosabb versenyére a világ több mint 30 országából várnak résztvevőket.
Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon

Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon 

Kerékpáros kishajók teszik még vonzóbbá a Tisza-tavi aktív turizmust.
Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői

15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?