Turizmus-menedzsment mesterszak Nyílt Nap a Corvinuson

 A Corvinus négy féléves turizmus-menedzsment mesterképzése a desztinációk, illetve a profitorientált vállalkozások menedzsmentjére és marketingjére helyezi a hangsúlyt, utóbbiban az online és digitális média kiemelt szerepet kap. 

A Budapesti Corvinus Egyetem 2018 februárjában nappali tagozaton indít állami finanszírozású turizmus-menedzsment mesterképzést. A szak oktatási programjával és oktatóival megismerkedhet 2017. november 10-én 10.00 órától a Gazdálkodástudományi Kar által szervezett tájékoztatón a BCE Főépület (1093 Budapest, Fővám tér 8.) IV-es előadójában.

A Nyílt Napra regisztrálni ezen az oldalon lehet. A képzésre való jelentkezés november 15-ig nyújtható be.

Részleteket itt és itt olvashat.

A képzés célcsoportjai

A Corvinus turizmus-menedzsment mesterképzésére a munkaerőpiacra frissen kilépő, a közelmúltban alapszakos diplomát szerzettek és azok jelentkezését is várják, akik akár többéves vagy évtizedes gyakorlati tapasztalattal kívánják tudásukat továbbfejleszteni.

Desztinációs és vállalkozói szintű turizmusképzés erős menedzsment és marketing alapokon

A Budapesti Corvinus Egyetem turizmus-menedzsment mesterképzése, abból adódóan, hogy a Gazdálkodástudományi Kar képzési palettájának része, Magyarországon egyedülállóan erős menedzsment és marketing alapokra épül.

A karon, igen magas színvonalon oktatott tárgyakra építve a képzésben a turisztikai fogadóterületek speciális jellemzőiből adódó menedzsment és marketing funkciókra és technikákra, például a márkázásra, illetve a turisztikai KKV-k menedzsmentjének specialitásaira, többek között a revenue menedzsmentre, helyezik a hangsúlyt.

Napjaink gyorsan változó piaci jellemzőihez igazodva a képzés során az online és digitális marketing lehetséges szerepének és eszköztára gyakorlati alkalmazásának megismertetése mind a fogadóterületek, mind a turisztikai vállalkozások szemszögéből fontos szerepet kap.

Éles projektek, valós tapasztalatok

„A Corvinus turizmus-menedzsment mesterszakán célunk az, hogy a már említettaz általános közgazdasági és turizmus menedzsment elméleti alapokat a gyakorlatba átültessük, ezért tudatosan keressük azokat a lehetőségeket, ahol hallgatóink megszerzett tudásukat valós feladatokban tesztelhetik” – mondja Dr. Michalkó Gábor, szakfelelős. – mondja Dr. Michalkó Gábor, szakfelelős.

„Az elmúlt években számos iparági partnerrel, többek között a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-vel, a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal, az egykori Forster Központtal, számos szállodalánccal és étteremmel vagy éppenséggel önkormányzatokkal, mint például az egyetemnek otthont adó Ferencváros Önkormányzatával alakítottunk ki együttműködést annak érdekében, hogy éles feladatok, valós projektek révén hallgatóink mind koncepcióalkotási, mind taktikai feladattervezési feladatokban kipróbálhassák magukat.”

A képzés erősségei

A képzésben jelenleg résztvevő hallgatók a gyakorlatorientált képzés, illetve a projektfeladatok és terepkutatások mellett a kis csoportos oktatást, valamint az oktatók felkészültségét és tudását említik a Corvinus turizmus-menedzsment mesterszakának erősségei között.

Tehetséggondozás

A képzésért felelős tanszék, a Turizmus Tanszék dinamikusan fejlődik, amely többek között a tehetséggondozás területét jellemző eredményeikben is megmutatkozik. Az Országos Tudományos Diákköri Konferencián elért helyezések és az Új Nemzeti Kiválóság Programban elnyert hallgatói ösztöndíjak ennek kiváló példái.

A turizmus-menedzsment mesterképzés elvégzése a legkiválóbbak számára emellett lehetőséget biztosít a témában folytatott tanulmányok magasabb szintre történő emelésére a Corvinus Gazdálkodástudományi Doktori Iskolájának keretében, amely az országban egyedülálló módon, turizmus-specializációval is rendelkezik.

A 2018 februárjában induló, állami finanszírozású nappali turizmus-menedzsment képzésre jelentkezni 2017. november 15-ig lehet! 

(x)


Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
Sok magyar hitelből nyaral idén - árstop nem lesz a balatoni szolgáltatóknál

Sok magyar hitelből nyaral idén - árstop nem lesz a balatoni szolgáltatóknál 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.
Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.