Új, rangos turisztikai tisztségben Ujhelyi István

A világ legjelentősebb turizmus- és gasztronómiai oktatási intézményhálózatának főtanácsadói tisztségére kérték fel az ágazatban már eddig is elismert szakpolitikust, Ujhelyi István szocialista EP-képviselőt

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Erről hétfőn este tettek hivatalos bejelentést a londoni World Travel Market turizmus-szakmai vásáron. A Swiss Education Group (SEG), amely főtanácsadónak kérte fel a magyar politikust, négy önálló felsőfokú intézményt működtet hat különböző kampuszon; mind a négy iskola (Swiss Hotel Management School; César Ritz Colleges Switzerland; Hotel Institute Montreux, Culinary Arts Academy Switzerland) az első tízben szerepel a QS World Ranking egyetemi rangsorában. Az említett intézményekben több mint hatezer diák tanul több mint száz országból, köztük Magyarországról is.

„Tizenöt éve dolgozom a turizmus iparág fejlesztésén. Szolgáltam a Nemzeti Turizmus Bizottság elnökeként, dolgozom az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) rendkívüli nagyköveteként és az Európai Parlament szakbizottságának turizmusért felelős alelnökeként. Elkötelezett vagyok az Európában huszonötmillió, Magyarországon is minimálisan ötszázezer embernek munkát biztosító ágazat támogatásában” – fogalmazott főtanácsadói felkérése után Ujhelyi István. Az európai politikus hozzátette: a pandémia mindenkit rá kellett, hogy döbbentsen arra, mennyire kiszolgáltatott és sebezhető a szolgáltatói szektor minden szereplője; a giga vállalkozások és a családi kis cégek egyaránt. „Régóta képviselem, hogy az egyik legfontosabb dolog a mögöttes szakmai képzési rendszerek modernizálása, az utánpótlás megtalálása és felkészítése. A szakiskoláktól a neves egyetemekig mindenki azért dolgozik, hogy legyen elég magas színvonalú munkaerő az iparágban. A mostani felkérés ennek a képzési világnak a tetejéről érkezett és örömmel vállaltam, hogy segítek az új programok kidolgozásában, a fenntartható és ’smart’ turizmus jövőjét irányítani képes leendő szakértők oktatásában, tehetséggondozásában” – fogalmazott Ujhelyi.

Az MSZP EP-képviselője hozzátette: reméli, hogy Magyarországról is sok fiatal jut majd el a híres műhelyekbe, amelyhez ösztöndíj-programokat és támogató cégeket keresnek. „Sajnos, itthon ma még sokaknak csak álom, hogy az SEG diplomájával lépjenek a munkaerőpiacra” – fogalmazott Ujhelyi István, akinek főtanácsadói kinevezése határozatlan időre szól. „Összeférhető, sőt kifejezetten erősítő ez a jövőt építő háttér a politikai jellegű szerepvállalásomhoz” – tette hozzá az EP-képviselő.


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.