Új, szakmai konzultációs program indul a hazai rendezvényszervezők számára

Derült ki a Magyar Rendezvényszervezők Szövetségének szakmai konferenciáján, az Event Touch 2019-en. Az egész napos esemény kedden zajlott a budapesti Europa Congress Centerben.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az ICCA (Nemzetközi kongresszusok és Konferenciák Szövetsége) európai regionális igazgatója, Elif Balci Fisunoglu előadásában részletesen beszélt arról, hogy a hivatásturizmus és a MICE rendezvények a közvetlen bevételeken és a turizmusélénkítő hatásokon túl egy ország számára számos hozadékkal bírnak, például az innováció, az oktatás, az egészségügy, és akár a mezőgazdaság terén. A szektor hozzájárulását az adott ország gazdaságához közösen mérik a Turisztikai Világszervezettel, a UNWTO-val. Az Egyesült Államoké a leglátványosabb adat: 2016-ban 845 milliárd dollár értékű volt az ágazat és 5,9 millió embernek adott munkát. Globálisan 1 trillió dolláros üzletágról beszélünk 1,5 milliárd résztvevővel és 26 millió munkahellyel.

A szakember kiemelte, hogy Magyarország évente potenciálisan 13 000 ezer nemzetközi rendezvény megrendezési jogára aspirálhat és részletesen beszélt a pályázás menetéről, a pályázó bizottság összetételéről, a döntés szempontjairól. A résztvevők lelkére kötötte például azt, hogy ha országuk, városuk nem rendelkezik a kívánt kapacitással, akkor is érdemes ringbe szállni az adott rendezvényért, mert rengeteg egyéb szempont nyom a latba a döntésben. Arra is felhívta a figyelmet, hogy érdemes tisztában lenni erősségeinkkel és megkülönböztetnünk magunkat a versenytárs városoktól, országoktól a kiélezett harcban.

Szégner Zsuzsa, a Magyar Turisztikai Ügynökség, Értékesítésért felelős igazgatóságának Spanyolországért felelős országspecialista munkatársa elmondta, hogy az MTÜ Magyar Kongresszusi Irodája Budapest és Magyarország MICE desztinációként való népszerűsítésén dolgozik és igyekszik piacra segíteni a hazai szolgáltatókat a nemzetközi hivatásturisztikai porondon.

Ennek érdekében idén újdonságként B2B konzultációs napokat tartanak a szakma számára negyedéves gyakorisággal. Az első ilyen alkalomra április 16-án kerül sor. Hasonló céllal újraindul a Konferencia Nagyköveti Program is 2019 harmadik negyedévétől. A nagy nemzetközi MICE vásárokon nagyobb standdal jelenik meg idén az MTÜ és társkiállítóként várja a magyar szolgáltatókat. 2019 áprilisától PCO-k, rendezvényhelyszínek valamint konferenciaszállodák ismét pályázhatnak az MTÜ-nél a kiemelt partnerségre, ennek elnyerésével pedig egyebek között study tour-ok szervezéséhez kaphatnak támogatást.

A szakember örvendetes trendnek tartja, hogy adatbekérő dokumentumaikat egyre több a hivatásturizmusban érintett szolgáltató küldi vissza, így egyre relevánsabb adatokat tudnak közölni a hazai ágazatról egyebek között az ICCA számára. A MICE hazai piaci tortájából pedig mind nagyobb szeletet hasít ki Budapest mellett a vidék: tavaly már a nemzetközi események 30 százalékát tartották a fővároson kívül.

Forrás: Turizmus Online


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.