hirdetés
hirdetés

Új idegenvezető-képzést indít a Szembenézés Alapítvány

Augusztus 5-én „Budapest – a szakrális város” címmel új idegenvezető-képzést indít a Szembenézés Alapítvány - tájékoztatta lapunkat a társaság.

hirdetés

A hallgatók által Europa Nostra díjra jelölt „Ismeretlen középkori Budavár” képzés után a Szembenézés Alapítvány újra az idegenvezető munkában megkerülhetetlen, az alapképzésből hiányzó témát választott. A főváros történetének több mint ezer évét feldolgozó sorozatuk első darabja a főváros és „vallásai” viszonyát veszi górcső alá. De nemcsak az ókortól napjainkig folyton változó, sokszínű kapcsolatot tárja föl, hanem a bevezető programban a vallások történetével, mondanivalójával, jelentősebb attribútumaival is foglalkozik. A téma aktualitását adja a közelgő eucharisztikus kongresszus, arra is reflektálnak.

12 vallás, 13 helyszín, 27 előadó, 14 nap

Az ismert mottóval az idegenvezető munkájában közvetlenül hasznosítható, korszerű tudást, a résztvevőkkel partnerséget, jó hangulatú, közös tanulást ígérnek a szervezők. A kiscsoportos képzéseken hiteles, nagy-tudású kutatók és vallási szakemberek vállaltak szerepet, akik formalitást nélkülöző, interaktív előadásokra, közös kutatásra, kerekasztal-beszélgetésekre, játékokra, egyéni és csoportos konzultációkra invitálnak.Építkező képzés

Augusztus 5-én indul a vallások keletkezését és történetét, valamint a „városalkotó” vallásokat magukat bemutató 3-napos bevezető modul (ennek része a teljes napos eucharisztia képzés). Augusztus végétől szakrális terekben folytatódik a vallásokkal ismerkedés (ez a modul 10 alkalmas, félnapos program). E két program alapozza meg a novemberi záró modult, amely a Mithras kultusztól napjainkig, korszakonként és vallásonként mutatja be város és „vallásai” egymásra hatását és a következményeket.

Az önkéntesek bevonásával és a Szembenézés Alapítvány, valamint a Mátyás-templom (a képzés helyszíne is) támogatásával szervezett képzés az idegenvezetők iránti szolidaritásból az első két kurzuson minimális (napi 5000 forintos) hozzájárulást igényel a résztvevőktől. A szervezők ezen felül részletfizetési lehetőséget nyújtanak és korlátozott számú napijegyet is kibocsátanak.

A képzés honlapja, jegyvásárlás: https://www.szembenezes.hu/kepzesek/Budapest-a-szakralis-varos/index.php

Projektcím: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , projekttelefon: +3630 670 2091

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai