hirdetés
hirdetés

Új korszak kezdődik Siófokon

Siófok képviselő-testülete 9 igen szavazattal, 3 tartózkodás mellett fogadta el az üzletek éjszakai alkoholstopját, a közterületi szeszfogyasztás esetében 8-4 volt ugyanez az arány - számol be a pénteki döntésről a Siófoki Hírek.

hirdetés

Rendkívüli ülést tartott Siófok képviselő-testülete, melynek legfontosabb döntései a közterületi alkoholfogyasztás megtiltásának a kiterjesztése az egész város területére augusztus 1-től (kivéve például a strandokat és a vendéglátó egységeket), az éjszaka nyitva tartó üzletekben az alkoholárusítás betiltása 22 és 6 óra között, ugyancsak augusztustól (a vendéglátó egységek itt is kivételt jelentenek), valamint az, hogy július 17-től augusztus 30-ig újra rendezvényterületté nyilvánították a Petőfi sétányt, ezáltal lehetővé vált a biztonsági őrszemélyzet alkalmazása áteresztő pontokkal. A testület végül 9 igen szavazattal, 3 tartózkodás mellett fogadta el az üzletek éjszakai alkoholstopját, a közterületi szeszfogyasztás esetében 8-4 volt ugyanez az arány.

A város óriásplakátokon és kisebb hirdetőtáblákon is propagálja az új rendet, az internetes eszközök mellett. A pénteki képviselő-testületi ülésen Lengyel Róbert polgármester a portál beszámolója szerint a polgármester azt mondta: "újra megjelentek a részegen, csordában vonuló bulituristák a városban, akik tonnaszám hagyják a szemetet maguk után. Feltankolnak az üzletekben, aztán mire a partra érnek, már dülöngélnek – rájuk nincs szüksége a városnak. Bírom a rendőrkapitány ígéretét a rendelet szigorú betartatására". Az ülésen felszólalt Bene Zsolt alezredes, városi rendőrkapitány, aki szerint „a vírushelyzet után eddig nem tapasztalt agresszivitással engedik ki a gőzt sokan... Elszaporodtak a garázda jellegű cselekmények; jellemző az ittasság, sok a sérüléssel járó cselekmény”.

(forrás: portfolio.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai