hirdetés
hirdetés

Új vezetés a Vas Megyei Turizmus Szövetség élén

A Vas Megyei Turizmus Szövetség legutóbbi ülésén új vezetést választott. Az elnök dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke lett. 

hirdetés

Az elnök munkáját alelnökként Szendi Kata, a Pannon Helyi Termék Nonprofit Kft. projektmenedzsere és Kevy Albert, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság osztályvezetője segíti. Az új elnököt a terveikről kérdeztük.

- Az új elnökség elsődleges célja, hogy az elmúlt időszakban tapasztalat passzivitás után új lendületet vegyen a szövetség munkája - fogalmazta meg dr. Kondora Bálint.

- Újra összehívjuk, és rendszeressé kívánjuk tenni a megyei turisztikai egyeztető fórumot. Ebbe a már meglévő tagság mellett turisztikai szektoronként várjuk majd az adott területen működő további szervezeteket és cégeket. Kiemelt célunk a megyei turizmusban érdekelt szervezetek véleményének fokozottabb figyelembe vétele mellett a megye turizmusa fejlődésének elősegítése.

A megyei szövetség hogyan illeszkedik a hazai turizmus megváltozott rendszerébe?

- Alapvető feladatnak tekintjük azt is, hogy az új rendszerbena megyében meghatározó szerepünk legyen. Ennek jegyében fontos a Magyar Turisztikai Ügynökséggel való jó kapcsolat kialakítása, valamint tagságunk segítése abban, hogy az új szervezetrendszerben ők is gyorsan megtalálják a helyüket. A szövetségünk közvetítő szerepet kíván betölteni az országos irányítás és a turizmus megyei szereplői között: továbbítjuk a szakpolitikai üzeneteket, és megfogalmazzuk tagságunk igényeit. Az új elnökség célja még a szervezetfejlesztés, új, a megye turizmusában érdekelt tagok bevonása a szövetség munkájába. Dolgozunk egy megyei turisztikai brand kialakításán, amelyhez a napokban nyertük el a pályázati támogatás. Az ezzel kapcsolatos munka hamarosan megkezdődik. Ennek fő vezérfonala a megyébe érkező vendégek számának és tartózkodási idejük növelése lesz.

A fotón balról jobbra: Kevy Albert, Szendi Kata és dr. Kondora Bálint
A fotón balról jobbra: Kevy Albert, Szendi Kata és dr. Kondora Bálint

Azután választott új elnököt a szövetség, miután április 6-ával Balogh Károly, a korábbi elnök három év után lemondott posztjáról. Balogh Károly szerkesztőségünknek elküldött levelében kiemelte: „A körülmények ismeretében szakmai céljaink megvalósítását nem látom lehetségesnek.” Balogh Károly három évig volt a szövetség elnöke, korábban három évig szintén elnöki pozíciót töltött be a Magyar TDM Szövetségnél, előtte pedig a Bükfürdői TDM szervezetnél menedzserként tevékenykedett.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai