hirdetés
hirdetés

Új vezető kezeli a nemzeti vagyont

Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter 2018. szeptember 1-jével Rózsa Zsoltot nevezte ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójának - közölte a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter sajtó és kommunikációs főosztálya csütörtökön.

hirdetés

A közleményben az új vezérigazgató pályafutását ismertetve azt írták: Rózsa Zsolt okleveles közgazdász-szociológus, több évtizedes vezetői tapasztalattal rendelkező pénzügyi szakember. Az MNV Zrt. élére történő kinevezéséig 2016. júliustól a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének ügyvezetője volt.

Pályafutását gazdasági újságíróként kezdte, majd kereskedelmi bankokban hitelminősítési és kockázatelemzési területen szerzett szakmai és vezetői tapasztalatot. A Concordia Kereskedőház pénzügyi igazgatója volt 2002-től 2008-ig, ezt követően 2016-ig a Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.-nél és a Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt.-nél töltött be különböző pénzügyi-gazdasági területeken vezetői pozíciókat.

Az új vezérigazgató Szivek Norbertet váltja, aki augusztus 31-i hatállyal, közös megegyezéssel távozik a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő éléről, amit a társaság megváltozott feladat- és hatáskörével indokolta az MTI-hez korábban eljuttatott közleményében a főosztály. Szivek Norbert, aki 2015 és 2018 között vezette az MNV-t, a jövőben tanácsadó lesz a nemzeti vagyon kezelésének stratégiai kérdéseiben.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai