Újabb csillag Zalakaros egén

Révbe ért a MenDan több éves, egyedülálló „égi” projektje. (x)

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egy nagyon hosszú, több éves álmodozás, majd egy újabb pár éves előkészület, aztán közel 3 éves megvalósítási szakasz után 2022. nyarán csobbant először vendég a zalakarosi MenDan panorámamedencéjében.

A vendégeknek a csobbanás élménye legalább annyi izgalommal járt, mint a szállodának, hiszen míg nekik az átlátszó aljú- és falú medence által biztosított adrenalin szint növekedéssel kellett „megküzdeni”, sokszor bátorságukat összeszedve, addig a projekten dolgozó kollégáknak és a tulajdonosoknak inkább az örömkönnyekkel. Hatalmas élmény volt.

De nézzük, honnan jött az ötlet?

A négy csillag superior besorolású szálloda ismert és elismert a fergeteges parti hangulatról - sztárfellépők hosszú sora fordul meg náluk minden hónapban -, valamint folyamatos újításairól, szolgáltatásbővítésről, ez a projekt azonban nem csak ezeknek köszönhető.

A szálloda építészetileg egyedülálló, fedett Aqualand wellness világát szeretik, sőt imádják a vendégek, a szabadtéri lubickolásra azonban sajnos nem ad lehetőséget. Ezt valamilyen szinten tudta pótolni a szállodától mindössze 100 méterre található Zalakarosi Strand- és Élményfürdő, de a vendégek kényelme érdekében a hotel kiküldetésének tekintette, hogy a vendégek erre irányuló igényét és kényelmét egy szabadtéri medencével tovább fokozza.

Mivel a területi adottságokból, a helyi rendezési terv miatt a föld felszínén terjeszkedni nem lehetett, így maradt az ég felé terjeszkedés lehetősége, ami első körben álomként szerepelt a MenDan „szótárában”, aztán megvalósítandó célként, majd 2022 nyarára már valóságként.

Így lett az álomból valóság

2020-ban, a MenDan huszadik születésnapjának évében kezdődtek meg a munkálatok, ami bár a ház tetejét érintette, nem kis „felfordulással” és „felvonulással” járt. Statikusok, tervezők, kivitelezők csapata szállta meg sokszor az épületet, majd idővel megjelentek a daruk is, mindez azonban olyan gördülékenyen ment, hogy a vendégek ebből mindössze annyit érzékeltek, hogy itt valami megint készül. Mivel a folyamatos fejlődést már megszokták, így tudták; ebből valami nagy durranás lesz. Így is lett.

2022. június 3-án átadásra került (igaz akkor még csak tesztüzemben) a Magyarországon és nemzetközi szinten is egyedülálló SkyPool, a MenDan ötödik emelet magasságban (16 méter magasban) megtalálható, kétharmad részben üvegaljú- és falú élménymedence egy panorámafolyosóval körülölelve, ami nem csak élményelemekkel lett felvértezve, hanem egy vízi élővilágot megelevenítő vizuális effektrendszerrel is. Ami pedig a látványt illeti, az valóban lenyűgöző.

SkyPool-ból SkyLand

Az égi élmények sora azonban nem érhet véget a csobbanással, nem is ért. Az első csobbanásokat hamarosan további szolgáltatások és ezzel együtt élmények sora követte, a SkyPool szépen lassan a MenDan második wellness birodalmává nőtte ki magát.

Az AquaLand után az ötödik emeleti birodalom a SkyLand nevet kapta. 750 négyzetméteres, részben szintén üvegaljú napozóterasz a napsütés szerelmeseinek kedvez, ahol kényelmes nyugágyak biztosítják a kényelmet. Akik a forróságnak inkább a szaunázós verzióját szeretik, azoknak sem kell a panorámalifttel alább szállni az Aqualand szauna részlegére, ugyanis a SkyLand-en egy 80 fő befogadására alkalmas, dézsa formájú szauna áll rendelkezésükre.

A messziről is jól látható dézsa ablakain keresztül szintén mesés a látvány. Ez azonban már kizárólag felnőttbarát terület, itt a relaxálásé, a regenerálódásé, a nyugalomé a főszerep. Ehhez elkülönített fedett és szabadtéri merülőmedence, jégkása kút, két trópusi, hang- és fényeffektekkel ellátott élményzuhany, dézsazuhany, valamint pihenő- és napozóterasz is tartozik. Tökéletes összhang és miliő a feltöltődéshez, lazuláshoz.

A folyamatos érdeklődésnek örvendő SkyLand szolgáltatásai egész évben elérhetők, tavasztól pedig a wellness élményekhez kulináris kalandok is társulnak. A pálmafákkal tarkított teraszon megjelennek SkyBar kényelmes teraszbútorai, jelezve, hogy kinyitott a bár, készülnek a street food fogások, a színes koktélkülönlegességek és a habos kávék.

 

Felkerült az i-re a pont: a dobogó legfelső fokán a MenDan

A vendégelégedettség, az elismerő szavak, a rengeteg mosoly és hangos kacaj mind szívet melengető, ebből tudni, hogy megérte a befektetett energia, a néhány álmatlan éjszaka, a rengeteg izgalom vagy éppen "lábon kihordott infarktus”. Az pedig, hogy a szálloda és a SkyLand a 22-es év végén a dobogó legfelső fokára állhatott a Klasszis TopDesign 2022 versenyben, feltette a pontot az i-re. 2022 nyarán indult a verseny, melyet a privatbankar.hu, az mfor.hu és a piacesprofit.hu csapata szervezett a magyar Horeca-szakma számára, hogy lehetőséget kapjanak a hazai szállodák és vendéglátóegységek arra, hogy megmutassák újdonságaikat, fejlesztéseiket, ráadásul mindezt kiemelt figyelemmel kísérve. A versenyre az elmúlt évek válságai, gazdasági helyzete ellenére nagyon szép számú; 77 pályázat érkezett, melyből közel a fele döntőbe is jutott. Szeptember 30-án a verseny elődöntője lezárult, ezt követően pedig magyar és nemzetközi zsűritagokból álló bizottság döntött a szakmai díjakról, illetve a nagyérdemű pedig a közönségdíjakról.

Így 2023-ra teljes lett a szálloda wellness világa, bár a MenDan esetében az nem biztos, hogy teljes a véglegest jelenti. Jelenleg fényes ragyog Zalakaros egén a Zalakaros és a MenDan legújabb „csillaga”, de itt mindig van valami új a tarsolyban… Izgatottan várjuk a jövőt.

(x)


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.