hirdetés
hirdetés

Újításokkal várják a fürdőzőket a balatonfüredi strandokon

A balatonfüredi városi strandokon több jelentős és hasznos fejlesztés zajlik, vagy előkészítés alatt áll. A fejlesztések egy része már az idei szezonra elkészülhet, de lesz olyan munka, ami áthúzódik az őszre. A Kisfaludy strandon többek között csúszdaparkot, fitneszparkot és vízi vidámparkot is kialakítanak, az Esterházy strandnál pedig kibővítik a beléptetőrendszert és az élményfürdő gyermekrészét is.

hirdetés

A leglátványosabb változás a Kisfaludy strandon várható, ahol egy három lesikló elemből álló csúszdaparkot alakítanak ki. Az új élményelemek a jelenlegi medence helyére, illetve annak környezetébe kerülnek, a csúszdákhoz felhasználják majd a meglévő gépházat, szivattyúkat. A különböző méretű és meredekségű csúszdákról egy közös medencébe érkezik mindenki. A munkát augusztus végén kezdik el, így az idei szezonban a jelenlegi medence változatlanul működni fog.

Várhatóan a strand keleti részére egy a felnőtteket megcélzó fitneszparkot telepítenek szabadtéri tornaeszközökkel. A tervek szerint itt lesz majd egy női strandfoci pálya is, ha az erre kidolgozott pályázatukat elfogadják. 

Várhatóan az idei szezonban vízi vidámpark is működik majd a strand vízfelületén külső vállalkozók bekapcsolásával.

Az Esterházy strand esetében abban bíznak, hogy a fürdő egész területén hozzáférhetővé válik a wi-fi szolgáltatás és a korábbinál nagyobb kapacitással működik majd. A strandon kiszedték a part előtt hívatlan vendégként egyre jobban burjánzó nád jelentős részét is, hogy ne zavarja a fürdőzőket. 

Esterházy strand / forrás: balatonfuredistrandok.hu
Esterházy strand / forrás: balatonfuredistrandok.hu

A jelentősebb fejlesztések között bővítik a beléptetőrendszert. Tavaly óta működik az a kapurendszer, ami a hagyományos pénztári beléptetés mellett a telefonos applikációval és az automatából váltott jeggyel is használható. A kiléptető forgókaput is lecserélik. Az új már azt is követni fogja, mennyien távoztak, így minden pillanatban pontos adatuk lesz a strand telítettségéről.

A jegykiadó automatánál bővítik a váltópénz tároló kapacitást, hogy minél tovább tudjon aprópénzt visszaadni a készülék. Egy olyan automatát is fel akarnak állítani, aminél bankkártyával is lehet fizetni.

Az Esterházy strandra is telepítenek szabadtéri fitneszparkot az Annabella strand felőli oldalra. Az élményfürdő gyerekrészét kisebb medencével és újabb élményelemekkel bővítik. Többek között vízágyúval is harcolhatnak majd a jövőben. 

Újabb napelemeket és napkollektorokat is telepítenek a főépületre, hogy áramot is termeljenek és vizet is melegítsenek közvetlen felhasználásra. 

A bővítésekről szóló teljes cikket itt olvashatja. 

 

 

(forrás: Balatontipp.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai