hirdetés
hirdetés

Vitorlabontás a Balatonon

Hivatalosan is elkezdődik a hajózási szezon május 14-én azzal, hogy megrendezik a hagyományos Vitorlabontó Ünnepség és Évadnyitó Vitorlásversenyt Balatonfüreden.

hirdetés

Az első ünnepélyes balatoni vitorlafelhúzót 1935. június 9-én rendezték meg. Bár ma már nincs is igazán téli leállás a versenyszezonban, a vitorlafelhúzó ünnepség szép hagyománya fennmaradt.

Forrás: Magyar Vitorlásszövetség
Forrás: Magyar Vitorlásszövetség
 

Az Évadnyitó verseny legfontosabb eseménye a vitorlafelhúzó ünnepség a füredi móló tövénél, az első balatoni vitorlás klubház, a mai Vitorlás étterem épülete előtti vízterületen. Itt történik a köszöntő beszédek után az ünnepélyes zászlófelvonás, és a tó megkoszorúzása, amely immár évtizedek óta a Balaton legöregebb vitorlása, az 1896-ban épült Kishamis fedélzetéről történik, illetve párhuzamosan rendezik meg a VIII. Concours d`Elegance veteránautó szépségversenyt is Füreden, ami igazi különlegességnek ígérkezik.

 Az érdeklődőket 10:30-tól várják a szervezők a Vitorlás téren, ahol kezdetét veszi a programsorozat.

(forrás: Euronews.com)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk