hirdetés

Diplomataszüret Tokajban

A Tokaji borvidéken található bodrogkisfaludi Patrícius Borház szüretén vettek részt. Fazekas Sándor vidékfejlesztési- és Martonyi János külügyminiszter meghívására a Magyarországra akkreditált nagykövetek és a mezőgazdasági attasék. "A Tokaji bor palackba zárt Magyarország - fogalmaz a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) közleménye.

hirdetés

Nem titok, szeretnénk, ha a kiváló minőségű magyar borok ott lennének a világ élvonalában - mondta Fazekas Sándor. Hozzátette: a cél többek között az, hogy a bor és a turizmus „forrjon össze”, és az ország gyönyörű tájai rengeteg külföldi látogatót vonzzanak a világ minden szegletéből. Az lenne a jó eredmény, ha egyre több olyan sikeres pincészet működne Magyarországon, mint a Patricius Borház, amely boraival számos aranyérmet gyűjtött rangos nemzetközi versenyeken Angliában, Franciaországon, Japánon és Kanadában – fogalmazott Fazekas Sándor.
A Vidékfejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint az egyedülálló mikroklíma, a talaj, az itt termesztett szőlőfajták, az évszázados hagyományok a magyar szőlő- és borkultúra ékkövévé tették a Tokaji borvidéket. A borászok kezdeményezése és kormányzati szándék találkozott egymással, amikor a tárca újraindította a nagy múltú, de az utóbbi években a megszűnés határára sodródott Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetét Tarcalon. A biológiai alapok fenntartása mellett a kutatás-fejlesztés, a nemesítés eredményei és a borászati technológiák fejlesztése tovább gazdagítják a tokaji borok ízvilágát.
A Tokaji bor palackba zárt Magyarország – fogalmaz a közlemény. Ahol felbontják és megízlelik, ott jelen van Magyarország az illatokban, a színekben, az ízekben, az emlékképekben, a felidézett élményekben. A hagyományossá vált diplomata szüretek közös élményeivel lassan-lassan a magyar borok és a magyar szőlészek-borászok nagyköveteivé is válnak, és elviszik a jó hírünket szerte a világban – állapította meg a vidékfejlesztési miniszter. (forrás: Agromonitor)

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai