Terminálgondok, új kártyás innováció a szakmának, NAV-infók, top szanitertrendek és Afrika a Bükkben

A márciusi lapszámunk címlapján és két belső oldalon mutattuk be azt az elegáns új belvárosi bulihelyet, ahová ez évi második klubösszejövetelünkkel látogattunk el. Ez a Spirit Budapest Étterem, amely étterem, relaxtér és rendezvényhelyszín egyben, így új színfoltot hozva a pesti belvárosi éjszakába.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Most azonban hétfő délelőtt van, vendégeinket a házigazdák nevében épp az egyik tulajdonos, Botond Szabolcs köszönti. Tőle Horváth Balázs, az OTP Pénztárszolgáltató tanácsadója veheti át a szót, prezentációjának témája cége egyik terméke, a Szép-kártya.
Hatezer céggel szerződtek eddig, ami 210 ezer kibocsátott kártyát jelent – imponáló számok, ám ami mögöttük van, még kérdéses.

Ugyanis gondok vannak a három magyarországi bankcsoport különböző
kártyaelfogadó termináljainak alkalmazásával – például mindjárt azzal, hogy háromféle terminál van!
Hiszen az illetékes tárca szerint is jogos elvárás, hogy egyetlen terminál elég legyen a három kibocsátó által értékesített kártyákhoz. Április 15., mondja erre a szakértő, állítólag ez az az időpont, amikorra ez megvalósul. Érdeklődéssel várjuk…

Van egy Magyarországon is jelen lévő nemzetközi cég – ez a Zebra Technologies –, amely mostantól aktívan részt vesz a hazai vendéglátó- és szállodai szegmens kiszolgálásában. Segítségével speciális szállodai és éttermi hűségprogramépítés, egyszerre több időben egy helyen tartózkodó konferenciavendégek azonosítása és igényeikhez szabott szolgáltatások, valamint egy szállodai szobába vagy rendezvényre biztonságos (és bármikor visszanézhető) beléptető rendszer működtethető. Vagyis olyan szállodai és éttermi innovatív megoldásokról számolt be a cég regionális értékesítési igazgatója, Halász Árpád, amelyekről ha egy vendéglátós vagy szállodás még csak nem is informálódik, később akár jelentős bevételkiesést szenvedhet el.

Bérgazdálkodás, garantált bérminimum, megváltoztatott munkaszerződés, részmunkaidős foglalkoztatás, idei NAV-ellenőrzési szempontok, munkaerőkölcsönzés, reprezentációs keret – annyi új, idén bevezetésre került szankcióval, előírással és kitétellel „bombázta” dr. Antalóczy Györgyné könyvvizsgáló, adószakértő, főiskolai docens a hallgatóságot, hogy klubtagjaink nem győztek jegyzetelni.
A szakértő hangsúlyozta, idén a NAV a vendéglátósszegmenst kiemelt területként kezeli: nyolcvan százalékát ellenőrzi – azaz nagyon kevesen lesznek, akik megússzák az ellenőrök látogatását.

Nyugat-európai topszanitercégek magyarországi képviselete a Z–A Design Stúdió, Marczell András ügyvezetésével, amelynél a márkahűség, a fürdőszoba szerepének fontossága, a legújabb brandek, a szépség, a funkció, a koncepció és a minőség a meghatározó. Az egyik általuk képviselt topmárka például – a Dornbracht (családi vállalkozás, alapítás éve: 1950) – nyugat-európai hoteleknél ma már húsz százalékban van jelen a szállodai fürdőszobákban, idehaza ezt a luxusprémium-kategóriát, derült ki a prezentációból, mindössze két százalékban rendelik meg hazai luxusszállodák felszereléseként.

Végül ez alkalomra hívott meglepetésvendégünk az afrikai hangulatot árasztó, különlegesen berendezett, felsőtárkányi Hotel Bambara tulajdonosa volt, dr. Szepesi Richárd.
Jogászként csöppent a szállodások világába (az egerszalóki Mesés Shiraz Hotel is az övé). Pénzügyi befektetésként indult első szállodája, közben azonban „rákapott
a szállodavezetés ízére”, ezért vágott bele a következő projektjébe, így született meg egy afrikai falu modellezése alapján a négy csillag superior kategóriájú hotel a Bükk kapujában. A lokáció fontosságát emelte ki a tulajdonos, amely esetében
összefüggött azzal, hogy elengedhetetlen volt a meghökkentő ötlet a sikerhez. Hiszen olyan helyen építette fel szállodáit, ahol nincs gyógyvíz, a közelben vonzó hely és a megközelítés sem egyszerű. Ezért egy-egy távoli és izgalmas, időtálló
kultúrát alkotott mind Egerszalókon, mind Felsőtárkányon – ez vonzza hozzá a vendégkört.

Hosszú évek kitartó kísérletezésének eredményeként született meg a Dunakanyar kistérség egyik festői falujában, Tahitótfaluban az epertermesztést is újjáélesztő vállalkozás, az Epermester Pincészet. A technológiához nincs szükség semmiféle mesterséges adalékra, aromákra és egyéb anyagokra, csak a finom gyümölcs legjavát használják fel boraik készítésekor. Így született az a két szép tételük – az Eperméz, főleg hölgyeknek ajánlva, valamint minőségi szárazboruk, az Epervér –, amelyek klubtagjaink körében is nagy sikert arattak.

Topminőségű magyar teaválogatás

Exkluzív teabemutatót tartott egy száz százalékban magyar vállalkozás, hiszen igazi magyar brand a Luis Tea Collections, amely László László vezetésével négy éve van jelen a magyar piacon. Hazai éttermeknek, szállodáknak, valamint kisebb, exkluzív üzleteknek is kínálják magas minőségű, válogatott szálas teáikat, amelyek ma már annyira keresettek, hogy a belga és a cseh Horeca-piac is érdeklődik e termékek iránt. Intenzív, különleges
keverékek, ízek, topminőség. Csak néhány a különleges kínálatból: Bogyósok (hibiszkusz, ribiszke, szőlő, bodza, fekete ribiszke), Vörös erdő szelleme (ribizli, hibiszkusz, bodza, szőlő, szeder, málna), Tavaszi ébredés (tejszínes ananász, cseresznye, hibiszkusz, ribizli,
szőlő, kókuszreszelék, ananászdarabok, bodza, napraforgószirom, kividarabok, pünkösdi rózsaszirom) Még több info: luis.hu

És végül a Business Klub ételsora eperkockával, eperborral

Előétel: Orechiette tésztasaláta grillezett zöldségekkel, balzsamkaramellel
Főétel: Roston sült jércemell karamellizált portóis, erdei gyümölcsraguval,
pirított mandulás, vadrizses jázminrizzsel, mellé Szenczi Natália az Epermester Pincészet képviseletében száraz minőségi szárazbort ajánlott, az Epervér nevű, igazi gyümölcsbort
Desszert: Eperkocka a Zila tortaforma használatával, hozzá a szakértő Eperméz nevű édes desszertbort töltött a poharakba – igazi desszertkísérőként.

Vágó Ágnes - Vendég&Hotel

Kép: Kolbe Gábor


Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.