Többen hívták szerkesztőségünket a program előtt, hogy megkérdezzék, hová jöjjenek? Ugyanazt válaszoltuk mindenkinek: befelé, Pest szívébe, és amikor a Belváros kellős közepére, a sétálóutcához érnek, már meg is érkeztek a La Prima Fashion Hotel Budapestbe, a főváros legújabb négycsillagos boutique szállodájába. Ahol Török Ágoston szállodaigazgató fogadta velünk az érkezőket, és miközben sorra jelentkeztek a regisztrációnál vendégeink, kiderült, a szállodaigazgató egyik lába, másik ott, mivel három, a Mellow Mood-csoporthoz tartozó belvárosi házat vezet egyszerre.
Nem vitás, hogy első előadónkat nagyon várta közönségünk. Hiszen olyan témát taglalt Angyal István, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság osztályvezetője, amelyik mind a hazai szállodák, mind az éttermek működéséhez elengedhetetlen: azokról új tűzvédelmi szabályokról volt szó, amelynek lényege, hogy a hazai jogszabályokat „összefésülték” az EU-ban hatályosokkal. A szakember többek közt kiemelte, egy szállodában „túl sok” tűzvédelmi szempontból a kockázati tényező. Ilyen maga a vendég (hiszen nem rendelkezik helyismerettel), a személyzet (ezért fontos a képzés) és maga az épület. Hiszen nem mindegy, milyen terv alapján, milyen anyagokból épült a ház, és az sem, hogy (jó esetben) nehezen vagy (rossz esetben) könnyen éghető anyagokkal rendezték be a szobákat. Ezzel kapcsolatban Honti Szilvia, a Trevira CS-Textil Műszaki iroda képviselője olyan anyagokat mutatott, amelyek a nehezen éghetők közé tartoznak, és ismertette z anyagok polieszter szál különlegességeit, illetve tulajdonságaik magyarázatát.
Szintén e témához kapcsolódva lépett a pódiumra egy Trevira-SC anyagokat használó, győri illetőségű cég, a Gardisette ügyvezetője, Bakody Katalin. Röviden bemutatta a német JAB-csoporthoz tartozó cégét, elmondta, hogy dekoranyagokat, fényáteresztőket, bútorszöveteket, karnisokat, bojtokat, paszományokat gyártanak és forgalmaznak, sőt, termékskálájuk nemrég a szőnyegpadlók, szőnyegek körével is kibővült. Mindezt egyedi igények szerint gyártják – a megrendelő elképzelése szerint. Ennek példájaként láthattuk azt a házat, ahol a Klub összejövetelét tartottuk: hiszen a La Prima Fashion Hotel teljes textilezését a Gardisette valósította meg. Ráadásul e sikertörténet, mint kiderült, egy jó emlékezőkészséggel megáldott belső építész hölggyel, és a győriek portfóliójába tartozó egyik különleges mintájukkal kezdődött (e történet részleteit e lapszámunk 26-27. oldalán elolvashatják – a szerk.).
E hónapi találkozónk utolsó előadója a Terézvárosi Polgármesteri Hivatalból érkezett. Gajdárné Pintér Mária, a Hatósági főosztály vezetőjeként kerületében napi szinten tartja a kapcsolatot a vendéglátósokkal, szállodásokkal, panziósokkal, és olyan gyakorlati tanácsokat, útmutatókat adott a jelen lévőknek, amelyek mindenkinek javára váltak. Engedélyeztetésről, üzemeltetési engedélyekről, működési dokumentumokról volt szó, valamint arról, mi a nyilvántartásba vételi engedély, és milyen változásokat vezettek be az éppen a kerületében lévő ismert tragédia – a West Balkánban történtek – kapcsán. Majd a terasznyitás, üzemeltetés okán a közterület használatról volt szó – a Liszt Ferenc téren a lakók panaszai stb. miatt e téma is állandóan napirenden van. Végül az ifa jogszabályokról beszélt a főosztályvezető asszony, aki biztos abban, hogy e téren – a félresikerült bevezetés miatt – hamarosan változások várhatók.
Az előadások után sokan az előtérben bemutatott Coninvest által forgalmazott, a legutolsó deisgn által tervezett ülőalkalmatosságokat tekintette meg, mások rövid szállodabejárásra indultak.
Végül hangulatos közös ebéd következett a szállodához szervesen kapcsolódó, ám önálló bejárattal rendelkező, szicíliai hangulatot idéző La Porta di Taorminában (e hely részletes bemutatását megtalálják lapunk 25. oldalán – a szerk.), ahol kimondottan az erre az alkalomra készített gourmet menühöz komponálta a mellé felszolgált italokat a villányi Polgár Pincészet. Ahonnan Polgár Katalin, okl. kertészmérnök, a 20 éve sikeresen működő családi vállalkozás ügyvezetője mutatta be szép tételeiket. Az előételhez egy 2009-es Chardonnay-t hoztak, a máriagyűdi dűlőjük gyümölcsének eredményét, ami a hagymához, a sonka mellé kiválóan illett. A főételként szereplő borjú mellé egy 2005-ös Pinot Noirt szolgáltak fel, egy egyenes, igazán gerinces, kevés tannin tartalmú italt, meggyes aromákkal. Végül a Zila tortaformával készült, a Zila Kávéház által készített különleges tányérdesszerthez fehér desszertbor érkezett, egy 2007-es Hárslevelű, amelyről, mint a pincetulajdonos asszony élvezetes beszámolójából kiderült, 10 évben 2-3szor beaszúsodnak a különleges fehérborok.