hirdetés
hirdetés

1000 milliárd forint vasútfejlesztésre?

A következő uniós ciklusban is legalább 1000 milliárd forint uniós forrást vár vasútfejlesztésre Magyarország - fejtette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Herceghalmon egy konferencián.

hirdetés

Mosóczi László, a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének (MLSZKSZ) 10. nemzetközi közlekedéslogisztikai konferenciáján elmondta, folyamatban van a Budapest-Pusztaszabolcs- Rákos-Hatvan vonal felújítása, és a Mezőzombor-Sátoraljaújhely közöttié is. Hozzátette, továbbra is fontos a határon túli nagyvárosok vasúti elérhetőségének javítása, valamint tervezik az úgynevezett V4-es vasútfejlesztést is, ami a Budapest-Prága-Varsó vonalat érinti bécsi leágazással. Az államtitkár szavai alapján évente több mint 320 milliárd forintot fordít a kormány útfejlesztésekre és útkarbantartásokra költségvetési forrásból, amihez hozzá jön még az Európai Unió 40 százalékos támogatása.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Sajnos ezekből az irdatlan mennyiségü pénzekből semmi sem látszódik a vasuti közlekedésben. Lassú vonatok, rengeteg késés, csatlakozási problémák, téves
felújítások, szervezetlenség, stb. Jó lenne, ha Mosóczi úr is a "földön" járna és látná a valós helyzetet. De így ez csak egy álmodozás.
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai