hirdetés

18-as karika, wellness központ avató, víziló áldotta díszpolgárok

Míg a névadó Kolping-testvérek az alsópáhoki ház termálfürdőjében nyújtóztak, addig Isten szabad ege alatt, áldott tavaszi napsütésben háromfelvonásos projektzáró avatóra került sor a zalai Kolping Hotel kertjében, március 4-én.

hirdetés

Befejeződött egy kellemes méretű és kialakítású apartmanház, a Gizella ház felújítása, a családi élményfürdő bővítése és egy különlegesen exkluzív és elegáns egészség-, és szépségközpont is megszületett úgy, hogy közben egyetlen napra sem zárt be Magyarország legjobban összerakott többgenerációs szállodája, a Kolping.

Közben pedig a 18. születésnapját is ünnepli az alsópáhoki komplexum – így bőven elegendő érv szólt amellett, hogy a Pesten zord idővel beköszöntő március eleji napon inkább a verőfényes napsütéssel váró házba invitálják vendégeiket az alsópáhokiak: tervezőket, kivitelezőket, banki befektetőket, a tulajdonosi kör tagjait, megyei és országos képviselőket, és természetesen házuk dolgozóit is, akik egy éven át elviselték a megpróbáltatásokat, miközben egy pillanatra sem éreztették a vendégekkel, hogy mekkora volumenű építkezések zajlanak a házban pihenésük ideje alatt.

„Ami a magyar kormánynak fontos, azt a Kolping Szövetség képviseli”, mondta dr. Lázár János államtitkár. „Ez pedig a gyarapodó családok, fiatalok társadalma”, tette hozzá.

Manninger Jenő, megyei közgyűlés elnök szerint „megyekompatibilis vállalkozás” a szálloda, majd kifejtette, hogy hévízi központtal (amihez Alsópáhok is szervesen hozzátartozik) azon dolgoznak a megyei vezetésben, hogy Közép-Európa legnagyobb gyógyászati központjává váljon a térség.

Az augsburgi Kolping-központ képviselője, Gebhard Kaiser megnyugtatta a nagyérdeműt, hogy ő (az előtte szólókkal ellentétben) nem fog választási töltetű beszédet tartani, mert náluk, Bajorföldön, 65 felett már nem törhet senki politikai babérokra, arra azonban különösen büszke, hogy a Kolping-család német tagjai mertek egy 3 milló eurós magyarországi fejlesztési projekt mellé állni, és segíteni, mert hittek abban, ami felépült, megvalósult és továbbfejlődik a zalai Kolpingban.Végül a házat 18 éve vezető igazgatója, Baldauf Csaba is megköszönte az egybegyűlteknek a sok-sok segítséget, pozitív hozzáállást és segító kezet, bemutatta az új projekteket, majd egy kedves színfoltra is sor került: a ház „arca”, Bobó, a víziló sajátos díszpolgári okleveleket adott át. Ezt követően Alois Zeller és Kövesi Ferenc atya felszentelte az új épületeket, amelyeket bárki megtekinthetett, és legfőképp mostantól birtukokba vehetik a ház vendégei.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Bízik a turizmus Húsvétkor történő hazai újraindulásában? És működőképes lesz akkor a vállalkozása?

Kiadónk társoldalai