hirdetés
hirdetés

2021-ig lesz lezárva A partból ismert thai öböl

2021-ig biztosan nem látogatható A part című filmmel világhírűvé vált thaiföldi öböl, a Maya Bay, amelyet a turistaáradat annyira tönkretett, hogy a thai kormány úgy döntött, lezárja – írja a BBC.

hirdetés

Erre tavaly ősszel került sor, de ekkor még nem lehetett tudni, mennyi ideig nem lesz látogatható az öböl. Mielőtt lezárták, a Phi Phi Leh szigetén található Maya Bayben napi 5 ezer ember fordult meg, a túlhasználat miatt a korallok nagy része kipusztult a part mentén. Az öböl a Leonardo DiCaprio főszereplésével készült A part című film miatt vált világhírűvé, 2000-től kezdődően árasztották el a turisták.

A sziget lezárása már hozott kedvező fejleményt a vízi élővilág életében: az állandó sokaság által elriasztott feketeúszójú szirticápák újra visszatértek az öböl környékére. A thai nemzeti parkok igazgatóságának tanácsadója szerint az újranyitás után is fontosak a korlátozó intézkedések mint a létszámlimit és a hajók bejutásának szigorú szabályozása az öbölbe. Sajnos a természetvédelem és a helyi turisztikai vezetés érdekei némileg ütköznek, hiszen ahogy utóbbi hangsúlyozza: a helyieknek az öböl nyújt megélhetést.

(Turizmus Online/Index)

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai