20 éves a Villányi-Siklósi Borút

A siklósi borok közül a Heumann Pincészet Borosso 2011-nek ítélte a zsűri a "BORÚT BORA" díjat, amely méltó párja villányi társának a Riczu-Stier Pincészet Cabernet Franc 2012-nek.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Szent György napján 32. alkalommal gyűltek össze felkészült borbírálók, hogy hiteles környezetben értékítéletet alkossanak a Siklós környéki borokról. A bírák arra törekedtek, hogy a szakmailag korrekt érzékszervi ítéletek a termelők részére egyfajta visszaigazolást adjanak, a fogyasztók számára pedig ajánlásként szolgáljanak. A borversenyen 220 bort értékelhetett a jeles borbírálókból álló nyolc bizottság. Eredményként 1 champion, 4 "nagy arany" került kiosztásra.

Champion-díj:

Heumann Pincészet - Borosso 2011

Nagy Aranyat kaptak:

Bock Pince- Cabernet Franc 2013

Hummel Pincészet - Glückseligkeit 2013

Polgár Pincészet - Cabernet Franc Barrique

2007 Vylyan Pincészet - Syrah 2011

A Villány-Siklósi Borút az idei évben ünnepeli fennállásának 20. évfordulóját. A neves alkalomból felajánlották a „BORÚT BORA” különdíjat a villányi és a siklósi borverseny egy-egy nevezőjének. A versenyek csúcs-zsűrijei a borút tagjai által nevezett legszebb villányi és siklósi borok közül választotta ki a különdíjra érdemes borokat.

A "Borút Bora" megtisztelő címet Villányból a Riczu-Stier Pincészet Cabernet Franc 2012 bora nyerte. Siklósi párjának 2015. április 24-én a siklósi Szent György-napi Borversenyen Heumann Pincészet Borosso 2011 borát választották.

Forrás: Vendég & Hotel Online

Forrás: Villányi Borvidék


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.