3 Michelin-csillagos séf tesztje Budapesten

Egy telefonhívással kezdődött.

Semmit nem sejtett Molnár Attila, a budai, Vár-alján lévő, ikonikus fine dining hely, az Arany Kaviár tulajdonosa, amikor régi barátja, Gianni (Annoni), azzal hívta fel, január első hétvégéjén, szombat délben ellátogat hozzá egy tévéstábbal, hogy megkóstolják az ebédmenüt, és forgatnának is egy igazi, fine dining gasztronómiát kínáló helyszínen.

-  Rendben, gyertek, válaszoltam, és persze én is bementem. Igaz, nem pont délre értem be, hanem amikor a desszertet tálalták, akkor köszöntöttem őket. Elkezdték a forgatást is az előtérben, és legnagyobb meglepetésemre a télikert részünkben ekkor felállt az egyik félreeső asztaltól egy addig háttal ült férfi. Odajött hozzánk, és csak akkor ismertem meg: Enrico Crippa volt, az olasz Piazza Duomo (Alba) 3 Michelin-csillagos sztárséfje. Kiderült, teszt-körúton jár feleségével a fővárosban, és a mi éttermünk volt megbízatásának utolsó állomása. Többet azonban nem árult el. Egy hangot arról sem, hogy ízlett nálunk a menü (álnéven foglalt amúgy asztalt, ahogy a szállodában is álnéven jelentkezett be), és arról sem, milyen tapasztalatai voltak más helyeken, merre járt. Annyit mondott dícséretképp, hogy nálunk a szervízzel nagyon elégedett volt, ennél egy hanggal sem többet. Ő is különben ugyanazt a pezsgővel bélelt menüsorunkat ette, amelyet mindenki más hétvégén, déltájt. Ez nem a szokásos branch, hanem Szásával, a társammal és Kanász László head chefünkkel azt a megoldást találtuk ki, hogy felszolgált menüsort kínálunk, amikor minden fogáshoz prémium minőségű pezsgő is jár.

- Azt azért csak elárulta a sztárséf, hogy melyik kalauz megbízásából kóstolja Budapestet?

- Igen, azt felfedte, hogy egy rangos étteremkalauznak tesztelt.

Hol lesz idén a Michelin díjkiosztó gála?

- Nem tudom. De utánanézek, és annak is, mi a pontos időpont... 

 

Forrás: Vendég

Forrás: Fotók: You Tube


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.