hirdetés
hirdetés

6,6 milliárd euró bevétellel zárta az üzleti évet a Ryanair

Hat százalékkal nőtt a Ryanair ír diszkont légitársaság adózott eredménye a március 31-én zárult pénzügyi évben az előző évihez viszonyítva.

hirdetés

A társaság 6,6 milliárd euró bevétellel zárta az üzleti évet, ami 2 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit, az adózott eredmény pedig 6 százalékos javulással 1,3 milliárd eurót tett ki. A Ryanair nem részletezte költségszintjét, csupán annyit közölt, hogy az egy utaskilométerre vetített egységköltség 11 százalékkal csökkent.

A cég 13 százalékkal csökkentette az átlagos jegyárat, amely ugyanekkora mértékű forgalomnövekedéshez vezetett. Az elmúlt üzleti évben 120 millió utast szállítottak, míg az előzőben 106,4 milliót. A járatok átlagos töltöttsége 94 százalékra javult, ami a legmagasabb a szektorban.

Az egyéves időszakban a Ryanair 52 új Boeing 737-est állított forgalomba, 206 új útvonalat indított és 10 új bázist nyitott. A járatok pontossága viszont 2 százalékkal 88 százalékra csökkent.

Előrejelzésében a Ryanair arra számít, hogy utasforgalma az idei pénzügyi évben 8 százalékkal 130 millióra emelkedik, az átlagos jegyárak várhatóan további 5-7 százalékkal csökkennek, ugyanakkor folytatódhat az egységköltségek csökkenése is. Ezek együtthatójaként a Ryanair 8 százalékos javulást vár az adózott eredményben az idei pénzügyi évében. 

forrás: commons.wikimedia.org
forrás: commons.wikimedia.org

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai