hirdetés
hirdetés

6-7 család érintett a Business Class csődjében

Mintegy 6-7, Olaszországba utazott családot érint a szombathelyi Business Class 2008 utazási iroda fizetésképtelenné válása.

Munkatársunktól

hirdetés

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) oldalán található 2011.08.26-án frissített utazási irodák hatósági nyilvántartásában azonban még szerepel a szombathelyi utazási iroda. Hívtuk az utazási irodát is, a honlapon található számon, de senkit sem tudtunk elérni.

A TurizmusOnline megkereste a MKEH-t, Lukács Balázs, az engedélyezési osztály fősztályvezető-helyettese elmondta: valóban nincs az iroda felfüggesztve. Jelenleg folyik a helyzet kivizsgálása, potenciális károsultak még nem jelentkeztek - tetet hozzá Lukács Balázs.

Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) kommunikációs vezetője, a Business Class-szal üzleti kapcsolatban álló OTP Travel ügyvezető igazgatója a Turizmus Online-nak elmondta: ő is csak a sajtóból értesült a történtekről. Annyit azonban megtudtunk, hogy 6-7, Olaszországba kiutazott család érintett a csődben. A Business Class nem volt MUISZ tag.

A céggel kapcsolatos MKEH és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) céginformációs nyilvántartása szerint utazásszervezést és közvetítést egyaránt folytató, 2008-ban bejegyzett cég adószáma, 2010 szeptember 10. és november 8. között felfüggesztésre került.

Sem csalás, sem sikkasztás

Farkas Ingrid, a Business Class 2008 Kft. ügyvezetője ügyvédjével egyeztetve válaszolt a Vasnépe.hu kérdéseire. Kiemelte, hogy sem csalás, sem sikkasztás nem történt, a cég a múlt héten fizetésképtelenné vált. Hétfőn a cégbíróságon kezdeményezni fogja a kft. felszámolását - tette hozzá a lap érdeklődésére.

Elmondása szerint, mérleggel tudja bizonyítani, hogy az utasok által befizetett pénz az iroda működtetésére ment el, a póruljárt utasokat pedig magánvagyonából fogja kártalanítani. Hogy mikor, azt vasi lapnak nem árulta el az ügyvezető. A történtek magyarázataként az ügyvezető a nehéz gazdasági helyzetre illetve az internetes értékesítés tényerésére hivatkozott; utóbbi miatt meglátása szerint egyre kevésbé van szükség a közvetítői munkára.

A nagyokkal dolgozott

Az utazási iroda honlapja jelenleg is működik, a csőddel kapcsolatban nem olvasható rajta semmi információ, azonban az utazási ajánlatok már lekerültek az oldalról. A honlapról kiderül, az utazási iroda kínálati palettájáról a legolcsóbb utaktól az exkluzív utakig választhattak az utasok. Kínálatukban kulturális körutazások, városlátogatások, a belföldi utazások, nyaralások egyaránt megtalálhatók voltak. Az utazásközvetítő a weboldalon található kapcsolatok link alapján a legtöbb jelentős hazai utazásszervező - OTP Travel, Autoclub Travel, Malév Air Tours, Best Reisen, Anubis - útját értékesítette.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai