hirdetés
hirdetés

80 évet ünnepelt a LOT

1938. júliusában indult el a LOT közvetlen járata Budapest és Varsó között. A kerek évforduló alkalmából a lengyel légitársaság rendezvényén, a Kopaszi-gáton, a LeBistroban jártunk. 

hirdetés

Az eseményen szóba került, hogy a nyolcvan éve indult járatot a második világháború miatt leállították, de 1949-óta töretlen a légi összeköttetés a két város között.

Adrian Kubicki, a LOT szóvivője elmondta, Budapest lett a LOT második otthona, bázisa (Varsó után), és dolgoznak azon, még több desztinációval kössék össze Európában és a világszerte. Céljaik közt szerepel továbbá, hogy - a LOT és a Budapest Airport sikere érdekében - bővítsék működésüket Budapesten.

fotó: 123rf

Bogács Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője elmondta, hogy a 90-es évek végéig, kétezres évek elejéig napi egy járat volt a lengyel és magyar fővárosok között, utána kezdett el rohamosan fejlődni a két város légi összeköttetése. Idén már 5 úti cél foglalható közvetlenül a LOT légi járataira: Varsón túl New York, Chicago, Krakkó, és jövőre indul a londoni járat is. 

Bogács Balázs kitért arra is, hogy a LOT növekedése jelentős részt képviselt a Budapest Airport növekedéséből: míg a reptéren tavaly 13 millió utast szolgáltak ki, idén 14,3 milliót várnak. Hozzátette: a bővüléshez fejlesztésekre van szükség, amik el is indultak. Idén tervezik a 3-as terminált, ezt várhatóan 2022-ben adják át.

Kottász Adél, online szerkesztő
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai