hirdetés
hirdetés

"Bikaherepörkölt, fincsi, mi?"

Nem tudjuk, a szerbiai Ozrem városában ismerik-e a Belga zenekarnak a címben idézett klasszikus dalszövegét, mindenesetre minden év augusztusában megrendezik a Herefőző Világbajnokságot.

hirdetés

A szervezők abban bíznak, hogy a nem túl hétköznapi fogások révén Szerbia felkerülhet a világ gasztronómiai térképére.

Az idén hetedik alkalommal mérik össze tudásukat az elsősorban Szerbiából érkező séfek, hogy megmutassák, hányféleképp is lehet elkészíteni a bika-, vaddisznó-, ló-, cápa-, strucc-, kenguru-, szamár-, pulyka-, kecske-, őz- és szarvasherét.

A szervezők bíznak abban is, hogy az afrodiziákumnak tartott alapanyagból készülő fogásokat sok külföldi is meg fogja kóstolni az augusztus 27-én kezdődő rendezvényen.

Ivo Mokovity fesztiválszervező már a jövőbe tekint, véleménye szerint: "Nem lehet alábecsülni egy jól felismerhető márka szerepét egy régió népszerűsítése szempontjából. Gondoljunk csak arra, hányan utaznak Skóciába a whisky miatt, vagy Svájcba a csokoládé és a sajt miatt. Reméljük, hogy a régiónkban készülő kiváló ételek révén mi is híresek lehetünk." (Turizmus Online)

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai