hirdetés

A Balaton Turizmus Szövetség elnöke mégis támogatja a kötelező szervízdíj bevezetését

Hoffmann Henrik szerint a kötelező szervízdíj a versenyképes bérezés kialakításának részét képezné. 

hirdetés

Hoffmann Henrik, a Balaton Turizmus Szövetség elnöke szerkesztőségünk megkeresésére helyesbítette a különböző médiumokban nemrég megjelent kijelentését, melyben azt mondta, hogy a kötelező szervízdíj nem lenne más, mint egyszeri kötelező áremelés. 

A szállodatulajdonos szerint, a javaslatot jobban megismerve és értelmezve mégis támogatja azt. Elmondása szerint a javaslat nem jelent feltétlen áremelést, a már meglévő árakba is be lehet építeni. A szervízdíjat egyfajta bérkiegészítésként lehetne adni a dolgozóknak, ezzel növelve a bérüket. A vendéglátás folyamatosan hozza a 10%-os árbevételi növekedést Magyarországon, ami azt jelenti, hogy jók a szektor jövőbeni kilátásai. 

Véleménye szerint a szervízdíj az áfacsökkentéssel együtt, a versenyképes bérezés kialakításának alapja lehet, melyre az ágazatban nagy szükség van. Ahhoz, hogy az itthoni vendéglátós szakma vonzó legyen a fiatalok számára, anyagi és erkölcsi megbecsülésre van szükség. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy ne akarjanak külföldre menni. Példának említette Széll Tamás szakácsot, aki irigylésreméltó karriert futott be ebben a szakmában. 

forrás: 123rf.com
forrás: 123rf.com

(forrás: TurizmusOnline)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai