hirdetés
hirdetés

A Balatonhoz hasonló kerékpáros turisztikai központ lenne Hódmezővásárhely

A Délmagyar szerint az eddiginél másfélszer több kerékpárutat építenének Hódmezővásárhelyen, hogy a város kerékpáros turisztikai központ legyen.

hirdetés

A várost és környékét a Modern Városok Programban kerékpáros turisztikai központtá akarják fejleszteni. A program keretében 11 milliárd forintból 117 kilométer hosszúságú bicikliutat építenek a jelenlegi 70 kilométer mellé. A tervezésnek már idén nekilátnak, a munkálatok jövőre kezdődhetnek.

A fejlesztések célja Hegedűs Zoltán alpolgármester szerint, hogy a Balatonhoz, Tisza-tóhoz hasonló kerékpáros turizmus fejlődjön ki. Az új útszakaszok többsége külterületen, a városon kívül haladnak majd. Elvezetnek egyebek mellett a csomorkányi templomromig, Kardoskútig, a székkutasi Piroska-házig és Derekegyházra is. A tervek szerint pihenőket létesítenek, ahol a javításhoz szükséges szerszámok is lesznek.

Tülkös Ildikó idegenforgalmi referens, a vásárhelyi Tourinform-iroda vezetője a portál érdeklődésére arról számolt be, hogy a gyalogos és kerékpáros turizmus nagy lehetőség. Jelenleg 30 választható túraútvonal áll rendelkezésre.

(forrás: Délmagyar)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai