hirdetés
hirdetés

A DZT szívügye az akadálymentes turizmus

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) 2019. március 8-án pénteken a „Tourismus für Alle Deutschland e.V.” szervezettel közösen nyolcadik alkalommal rendezi meg a City Cube Berlinben az Akadálymentes Turizmus Napját. Idén a kiemelt központi téma a „célcsoport-specifikus kínálat és ami ezen felül van”.

hirdetés

Thomas Bareiß, a Gazdasági és Energiaügyi minisztérium parlamenti államtitkára és a Német Szövetségi Kormány (Bundesregierung) turizmusügyi megbízottja, valamint Jürgen Dusel, a Német Szövetségi Kormány fogyatékkal élő emberekért felelős megbízottja a rendezvény keretén belül üdvözlik majd a résztvevőket. Keynote-előadóként Victor Calise, Commissioner Mayor's Office for People with Disabilities New York, tart beszédet a „Working to make New York City the most accessible city in the world” témában („Azon dolgozunk, hogy New York City legyen a legelérhetőbb város a világon”).

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke így nyilatkozott: „Az akadálymentes kínálat sokszínűsége lehetővé teszi, hogy akár testi, akár kognitív fogyatékkal élő embertársaink is felfedezhessék az úticél Németországot. Ez tovább erősíti pozíciónkat a nemzetközi versenyben. Az akadálymentes kínálat szolgáltatási minőségének előnyét minden utazó élvezi. Az Akadálymentes Turizmus Napja kiváló lehetőség arra, hogy a szakma legjavának részvételével az eddig elért sikerekről és a jövő kihívásairól beszélgessünk.”

Dr. Rüdiger Leidner, a „Tourismus für Alle Deutschland e.V. (NatKo)” igazgatósági elnöke szerint: „Az Akadálymentes Turizmus Napja ezen felül egy jó példa az ENSZ fogyatékossági jogok konvenciójának megvalósulására a kormány projektjeinél. Mind az Akadálymentes Turizmus Napjának fenntartható finanszírozása, mind pedig az ezen a napon bemutatott projektek – mint például az „Utazás mindenki számára” – azt mutatják, hogy az ENSZ fogyatékossági jogok konvenciójához előirányzott részvétel a fogyatékosok önsegélyező szervezetei részéről az akadálymentesség fejlesztésének projektjeiben csak a pénzügyi előfeltételek megteremtésével lehetséges.”

A DZT a Deutsche Bundestag határozata alapján sorban hatodik alkalommal felelős a szakmai rendezvény megszervezéséért. A rendezvény támogatói a „Barrierefreie Reiseziele in Deutschland” munkaközösség (Akadálymentes úti célok Németországban), a „Tourismus für Alle” tartományi munkaközösség (Turizmus mindenki számára), illetve a Messe Berlin. Részletes információk a németországi akadálymentes utazási ajánlatokkal, illetve az Akadálymentes Turizmus Napjának aktuális programjával kapcsolatban online a www.germany.travel/tdbt oldalon találhatók.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai