A földhöz vágott apró meg a párizsis zsömle

Megnyílt a Séf Asztala 2.0. A nyitás előnapján meglátogattuk a Kossuth téri új egységet, Wolf András executive chef legújabb birodalmát.

Szombaton, február 8-án megnyitott a vadonatúj Séf Asztala. Azért fogalmazunk így, hiszen idősebbik testvére a Westend-ben már jóideje kiszolgálja vendégkörét. A tulajdonosi kör - az Eventrend Group Kőrössy Zoltán és Nagy Gábor vezetésével - valamint a konyha arca Wolf András személyében ugyanaz, mint a pláza-beli sikertörténet, és nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy az impozáns méretű új étterem/pékség kombó, hangulatos design-jával és különleges péksütemény, valamint gyorséttermi választékával nemcsak a szomszédos irodákból, bankokból és országirányítási épületből vonzza majd be vendégkörét, hanem lokációjából adódóan a környéken folyton hemzsegő turistáknak is kiváló gasztrocélpontként szolgál.

A meglepően tágas deli bisztróban és a vele egy térben lévő pékségben - össz. 630 négyzetméteren - húszan dolgoznak, és ahogy Wolf András fogalmaz, élete nagy álma valósult meg ezzel a hellyel. "Mindig is érdekelt a kenyér, itt minden az utolsó morzsáig kovászolt alapanyagból készül, és épp azt a választékot kínáljuk a szokásos Séf asztala gyorséttermi ételek mellett a hét minden napján, amit legszebb álmaimban képzeltem el. Imádok ide bejönni: a hely hangulatát, a sülő kenyerek illatát, az ebédre kínált ételek körülötti sürgölődést a konyhában, aztán, ha van egy szabad percem, kinézni az utcára a zöld növények közül, itt számomra minden tökéletes. A teljes koncepciót én rakhattam össze, szabad kezet kaptam a tulajdonosoktól, akikkel nemcsak a Westend-ben, hanem a New York Kávéház-beli Salon fine dining-ot kínáló éttermében is már jó ideje együtt dolgozunk. A kenyerek, péksütemények mellett - naná, hogy nagy kedvencemet, a párizsis zsömlét is "becsempésztem" a kínálatok közé - olyan tejtermékeket, szörpöket, mézeket, lekvárokat kínálunk, amelyek mind nagy kedvenceim, és a környék legjobb termelőitől valók.

Miközben beszélgetünk, pénzcsörgésre leszünk figyelmesek. Wolf András séfbarátja, Sárközi Ákos érkezett az imént, ő szórta szét, amint belépett az ajtón. Szerencsét hoz, mondja magyarázatképp, és már nézi is nagy örömmel, mit kóstol majd, miközben gurulnak szanaszét az aprók.

 

 

 

 

Forrás: turizmusonline.hu


Sonkafőzés kérdésében hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzés kérdésében hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.