hirdetés

A fülétől a farkáig...

Amikor étterembe készül bárki is, csak a legritkább esetben választja egy szálloda éttermét. Pedig ma már számtalan érv szól e meghatározó gasztronómiai műhelyek mellett.

hirdetés

A szállodai vendéglátó egységeknek sok előítélettel kell megküzdeniük, annak ellenére, hogy kínálatukat mindig a legújabb nemzetközi gasztronómiai trendek alapján állítják össze a legszélesebb tapasztalatokkal rendelkező, kitűnő séfek. A hazai vendégek esetében olyan előfeltételezéseket kell lerombolniuk, mint a megfizethetetlen árszínvonal, a hagyományos magyar ételkínálat, az unalmas étlap és a tömeges étkeztetés.

László György, a Danubius Hotels Group vezető konyhafőnöke 46 szálloda séfjeinek munkájáért, konyháinak összehangolt működéséért felel 5 országban. „A nemzetközi gasztronómiában jelentkező új trendek, a hagyomány és evolúció valamint a gasztroglobalizáció nálunk is meghatározóak. Folyamatosan megújulni képes konyháinkban a kor szellemének és a vendégek igényeinek megfelelően természetesen a XXI. századi konyhai technológiák és a legkorszerűbb tálalóeszközök is megtalálhatóak.” A trendkövető, ám a hagyományokat megtartó, klasszikusokat újragondoló kínálatra jó példa a kortárs ételeket és kézműves söröket kínáló, kívül-belül stílusosan megújult Gellért Söröző és annak terasza. A Danubius Hotel Gellért a magas színvonalú indoor gasztronómiai fesztiválok rendezésével hívta fel magára a hazai közönség figyelmét, a legismertebb az immár 5 alkalommal megrendezett, nagyszabású Márton Napi Liba- és Borfesztivál, de volt itt már spanyol bor-, balatoni bor- és hal fesztivál, jelenleg az „Első téli sörfesztivál” megrendezésére készül Frideczky András séf és csapata.

A Radisson Blu Béke Brain Food koncepciójais nagy siker: innovatív tálalás, a kávészüneti kínálat megreformálása: teljes kiőrlésű kenyereket, halféléket, nyers zöldségeket és gyümölcsöket kínálnak.  A Béke Zsolnay Kávéháza kínálja a legkülönlegesebb glutén-, cukor- és laktózmentes süteményeket a városban, de Bechmann György cukrászmester bármely különlegessége világszínvonalú.

A City Center Hungaria valamint a Danubius Hotel Arena éttermeiben Eper és Spárga Napokkal erősítenek. A pécsi Palatinus Étteremben pedig tavasz elején medvehagymás ételeket kínálnak. A győri Rába Hotel éttermének, a „Belgának” egyre nő a hírneve, ahol most épp a „Fülétől a farkáig” trendet követik, azaz a a nyersanyagok lehető legnagyobb részét igyekeznek hasznosítani - szakítva az étel elkészítésének azzal a korábbi gyakorlatával, mely a levágott állatok, megtermelt növények nem csekély részét hulladékként kezelte. Az új irányzat követői szeretnék vendégeiket környezettudatos gondolkodásmódra szoktatni: minél kevesebb alapanyag megy veszendőbe, annál többet tettünk a fenntartható gazdálkodásért. 

(forrás: Danubius)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint jó ötlet az utazási irodák részéről a kínálatuk teljes áras megjelenítése?

Kiadónk társoldalai