hirdetés
hirdetés

A fürdők is be lesznek kötve az NTAK-ba

Zajlik a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia újragondolása, társadalmasítása, amely a pandémia miatt vált időszerűvé. Azt már lehet tudni, hogy a következő uniós tervezési ciklusban mi áll majd a fókuszban. 

hirdetés

"A világjárvány új helyzetet teremtett a turizmusban, ezért új célok megfogalmazására, új eszközök meghatározására van szükség. Ennek megfelelően a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 dokumentum tavaly év végén lezárult felülvizsgálata is újra napirendre került, és a szakma bevonásával megkezdődött annak felülvizsgálata, átdolgozása, társadalmasítása. A megújuló dokumentum a korábbinál jobban fókuszál a belföldi turizmusra és a turisztikai térségekre, és a fejlesztés-központú gondolkodásmód helyett az értékesítés- és marketingközpontú szemlélet jellemzi" - hangsúlyozta kérdésünkre a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Az NTS 2030 stratégiai céljai között több összefüggésben is szerepelnek a fürdők. A következő, 2021-2027-es uniós tervezési ciklusban az egyik fő terület a fürdők fejlesztése lesz, különös tekintettel az energetikára és a szolgáltatás-fejlesztésre. Ebben a témában a tervek szerint átfogó program indul, jelentős keretösszeggel. Ugyanakkor a fejlesztésekkel párhuzamosan kiemelt cél lesz az is, hogy az adatvezérelt döntéshozatal érdekében a fürdőkről is naprakész adatok álljanak rendelkezésre. Ezért a következő lépés a fürdők NTAK rendszerbe való integrálása lesz, a cél az, hogy ez 2021 folyamán megtörténjen.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai