A gin tonik örök

A gin tonik az egyik legnépszerűbb alkoholos long drink a világon. Az Agárdi Pálinkafőzde tavaly, elsőként jelent meg a hazai piacon az Agárdi Hungarian Dry Ginnel. 

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Idén májusra újabb két termékkel bővült választékuk, a Chameleon és a Gipsy megjelenésében és stílusában is egyedi szereplőnek ígérkezik. Ezeket mutatták be a sajtó képviselőnek június 25-én A' Summer Gin Party keretében a Marriott Hotel teraszán.

A vendégként meghívott Zólyomi Zsolt parfümőr arról a világjelenségről beszélt, ami az egekbe röpítette az ízesített italok forgalmát, és amelynek hátterében a pálinkakészítőnek ugyanaz a feladata, mint a parfümőrnek: a szokatlan párosítások megtervezése.

Így kerülhet a gin alapanyaga, a boróka mellé a citrus, Vértes Tibor főzőmesternek, az Agárdi társtulajdonosának fantáziájába még a piros bogyós gyümölcsök is beleférnek. Mint elmondta, két éves kísérletezés-tanulás áll a piaci megjelenés mögött. A három ginnel szeretnék fölkelteni a kezdő ginfogyasztók érdeklődését, kiszolgálni a tapasztaltabbak igényeit, a profiknak pedig különböző karakterű, koktélokhoz és long drinkekhez is illő párlatokat kínálni.

A magyar piac meghódítása mellett az Agárdi célja az is, hogy nemzetközi szinten is hatékony legyen a márkaépítés. Ezért neveznek termékeikkel az egyik legrangosabb megmérettetésre, az IWSC-re (International Wine & Spirit Competition). A verseny hagyományosan novemberben zajlik a gin fővárosában, Londonban.

A sajtótájékoztatón jelentette be Szőllősi Edit, a Nemzeti Pálinkakiválóság Program fővédnöke, hogy az agárdiak szerezték idén a legtöbb top minősítést a versenyen. Ezúttal 9 termékkel neveztek az öt alapkategóriából (vilmoskörte, körte, kajszi, szilva, illatos szőlő), és a mezőnyben egyedüliként mindegyik tételük minősítést kapott. A nevezett pálinkák közül 6 megszerezte a TOP minősítést is, ami szintén egyedülálló.

Forrás: Presspirit Communications


Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.