hirdetés
hirdetés

A hazai fürdőkben mindig kék az ég

A Magyar Fürdőszövetséget nem vonták be a Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP kártya) előkészítési munkáiba, ha az jelen formájában életbe lép, azok a fürdők, amelyek nem tudnak szállást is adni a vendégeknek, hátrányba kerülnek, és ebből anyagi veszteségük származik. A kormányzatnak lehetővé kellene tennie, hogy gyógyfürdő-szolgáltatások fizetésére is felhasználható legyen a Széchenyi Pihenőkártya. Erről Vancsura Miklós, a Magyar Fürdőszövetség ügyvezető elnöke beszélt szerdán a Magyar Fürdőszövetség Egerben megtartott közgyűlésének sajtótájékoztatóján.

hirdetés

Vancsura Miklós azt is hangsúlyozta, hogy a SZÉP kártya kialakítását és megvalósítását a Magyar Fürdőszövetség támogatja, mert remélik, hogy az egészségturizmus belföldi forgalma ezzel is növekedik. „Megtiszteltetésnek vettük volna, ha a Magyar Fürdőszövetséget is bevonják a SZÉP kártya előkészítésébe” - szögezte le.

A kétnapos közgyűlésen az is elhangzott, hogy a fogászati turizmus egy főre eső bevételei nagyságrendekkel meghaladják a balneoterápiából származó bevételeket, azonban a hazai, gyógyvizekre épülő komplex fürdőkúrák üzenete, hírértéke Európában igen jelentős,és a hazai fürdőturizmus a vidék legnagyobb kitörési lehetősége.

Bejelentették, hogy megalakult a Magyar Fürdőszövetség Önkormányzati Szakbizottsága, amely harmonizálja majd a tulajdonos önkormányzatok és a fürdők menedzsmentjének érdekérvényesítését, együttműködését.  

Magyarországon több mint 300 gyógy-, élmény-, és strandfürdő, illetve uszoda működik. Ezek együttes éves forgalma 50-70 milliárd forint, és közvetlenül 25-30 ezer embernek ad munkát. Vancsura Miklós nehezményezte, hogy még ma is a 2007-es szinten fizeti az Országos Egészségbiztosítási Pénztár a gyógyfürdő-kúrákat, annak ellenére, hogy 2008 decemberében megegyeztek az új árakról.

A két napos közgyűlés végén Oros István, a sárospataki Végardó fürdő ügyvezető igazgatója átvehette a fürdő „négycsillagát” tanúsító oklevelét, és a szövetség több rendes-, pártoló-,  illetve egyéni taggal is bővült.

„Kössünk dac és védszövetséget” - javasolta Vancsura Miklós, -  „ha az időjárás jelentésben az szerepel, hogy rossz idő van, esik az eső, hangozzon el az is: de a magyarországi fürdőkben mindig kék az ég!”            

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai