A Heimann fiú vihette haza az Aranygyűrűt

Lezárult a pályázat, március 9-én hirdettek nyertest ünnepélyes gálavacsora keretében a Pannónia Női Borrend tagjai, ahol átadták a 14 karátos Pannónia Aranygyűrűt az idei fiatal borász győztesnek, ifj. Heimann Zoltánnak, Szekszárdról.

Nyolc éve alapították a női borrend tagjai a díjat, idén 11-en pályáztak az ország számos pontjáról, és annyi különbség volt a korábbi pályázat kiírásoktól, hogy most nem írásban kellett bemutatkozni az elküldött borok mellé a fiatal borászoknak, hanem 5 perces videóban. Na, ez volt, amin többen elvéreztek, hallom a bírálóbizottság tagjaitól a Gerbeaud Ház Atrium termében megtartott ünnepélyes gálavacsora alkalmával.

Mind a tizenegy pályázó különben meghívást kapott az eseményre, közülük elsőként a haramadik helyezettet, egy mádi fiatal borászlányt, Zsirai Katalint jutalmaztak, és akinek ismerősen cseng a név, nem véletlen, a Zsirai Pincészet Tokaj-Hegyalja egyik feljövőben lévő családi vállalkozása. Ő fahordóban érlelt 2015-ös Birtok Hárslevelűt nevezett a versenyre, amely erősen vaníliás jegyeket hordoz, hangsúlyozottan ásványos a talaj okán, és nem mellesleg a mádi borászhölgy kedvenc bora.

Második helyezést ért el a Béres Szőlőbirtok ifjú borász csillaga, Jarecsni János Erdőbényéről, aki körtés jegyeket hordozó, hárslevelű és furmint házasításával készült, szép savgerinccel rendelkező Nap Arany borát nevezte a versenybe. Tőle hallhattuk a bemutatkozó videóban, hogy a bor nem a pincében, hanem kint, a szőlőben születik, és dől el alapvetően, hogy milyen lesz.

Első helyezett pedig, és az idei verseny abszolút győztese ifj. Heimann Zoltán lett Szekszárdról, akinek neve ha ismerősen cseng a bort szeretők és ismerők körében – az korántsem a véletlen műve. Ő szakmai életútjáról számolt be a videójában, kiderült, külföldi tanulmányútja után 2012-ben tért haza a családi birtokra, és imádatának tárgya a bikavér, a kadarka és a kékfrankos. Klónszelekcióról, kedves, gyengéd, szerethető borokról hallhattunk még, és ami szerencse, meg is kóstolhattuk győztes kadarkáját az est folyamán (visszakóstolással akár többször is).


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.