hirdetés
hirdetés

A horvátokat érdekli a magyar gyógyturizmus

Mintegy 60 horvát turisztikai szakember; megyei idegenforgalmi közösségi igazgató, a turisztikai szakma más jeles képviselője, illetve néhány ismert horvát újságíró látogatott Magyarországra ezekben a napokban. A túra célja, melynek során a szakemberek Hévízre, Sárvárra és Budapestre látogattak el, a magyar gyógy- és egészségturizmus (spa; wellness, fürdőkultúra) lehetőségeinek és eredményeinek feltérképezése.

hirdetés

Hévízen Dr. Ruszinkó Ádám tartott előadást a csoportnak a hazai gyógy- és egészségturizmusról.

Marin Skenderović, a Horvát Idegenforgalmi Közösség vezetője a Turizmus Trendnek elmesélte, hogy a magyarországi gyógyturizmus iránt egyre nagyobb a horvát piacon az érdeklődés. Bár a beutazó turizmusban összességében a horvát piac nem jelentős, azonban a gyógyturizmus tekintetében a küldőpiacok között a 9-ik helyen áll. Gyógy- és wellness szállodák ugyan horvát szomszédunknál is vannak, de a szakemberek elbeszélése szerint gyógyturisztikai hagyományainkban, szolgáltatásainkban messze felülmúljuk a horvát kínálatot.

Hévíz
Hévíz

Marin Skenderovićot arról is kérdeztük, hogy milyennek ígérkezik az idei szezon, mekkora az érdeklődés a magyarok részéről Horvátország iránt. „Nagyon ígéretes a szezon. Már 40%-kal több foglalás van idén, mint tavaly, ezért nagyon optimisták vagyunk” - fogalmazott a képviselet-vezető. 

A budapesti program részeként a Horvát Idegenforgalmi Közösség egy kötetlen baráti találkozót rendezett egy dunai hajózás és vacsora keretében, melyre hazai turisztikai újságírókat és szakembereket is meghívtak. A szakmai programon jelen volt Horvát Köztársaság Magyarországi nagykövete, Gordan Grlić Radman Ph.D. is. 

Ördög Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai