hirdetés

A Hotelstars Union az Európai Parlament előtt

A brüsszeli Európai Parlament előtt mutatkozhat be március 1-én a Hotelstars Union egységes szállodaminősítési rendszer - tájékoztatta a Turizmus Online-t a Magyar Szállodaszövetség (MSZSZ).

hirdetés

2011 február 3-án Budapesten került sor a Hotelstars Union tagjainak soros ülésére, ahol a fenti lehetőségről is szó esett. Ennek jelentősége abban áll, hogy az uniós képviselők így első kézből, az alapító szállodaszövetségek képviselőitől kaphatnak tájékoztatást az EU-ban egységesen bevezetni kívánt minősítési rendszer követelményeiről, mely a vendégek számára jelent komoly segítséget utazási döntéseik meghozásában, a szálloda kiválasztásánál.

Az ülés során a megjelentek megvitatták a 2011-es költségvetést, majd elfogadták azt, véleményt cseréltek a minősítési rendszer követelményeiről azok egységes értelmezése érdekében.

Megállapodtak továbbá abban, hogy a négy- és ötcsillagos szállodák minősítésénél szükségesek a vizsgálati célból végzett próbavásárlások. Ezekhez kellő szakértelemmel és tapasztalattal bíró külső cégeket fognak bevonni, melyek akkreditációját a nemzeti szállodaszövetségek végzik.

Az ülés részvevői megegyeztek abban is, hogy a minősített szállodákból egységes adatbázist hoznak létre; ezen szállodák piacra jutásának elősegítésére felveszik a kapcsolatot meghtározó bel- és külföldi online utazási irodákkal (Expedia, HRS), hogy azok átvegyék a Hotelstars Union minősítés védjegyét. (Turizmus Online)

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja, ki tudnak tartani a korlátozások feloldásáig, és végre valamennyire magához tér a turisztikai, vendéglátás ágazat?

Kiadónk társoldalai