hirdetés
hirdetés

A Hotelstars Union első évéről...

számoltak be a Budapesti Gazdasági Főiskola „Útkeresés és növekedés” című, a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából november 10-11. között rendezett tudományos konferenciáján.

Munkatársunktól

hirdetés

Megtorpant ez év júliusában a Magyarország részvételével is kidolgozott egységes európai szállodaminősítési rendszer a Hotelstars Union általi minősítések kiadása Magyarországon - indította előadását Bártfai Endre György a főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának adjunktusa. Szerinte ez a nyáron beharangozott nemzeti szállodai védjegyrendszer körüli bizonytalansággal magyarázható. Az előadást követően a hallgatóság soraiból javasolták, hogy a nemzeti védjegyet kiötlő Nemzetgazdasági Minisztériumnak a párhuzamosság elkerülése végett a Hotelstars minősítést kellen elfogadnia mérvadóként. Jelenleg 176, Hotelstarts Union által minősített szálloda található hazánkban.

Az egységes európai minősítési rendszer akkor is előnyös, ha a szálloda végül nem kapott minősítést, de legalább képbe kerül önmaga határaival a minősítést megelőző vizsgálat során. Ez segíti a minőség előtérbe helyezését, a folyamatos megújulást - fejti ki Bártfai.

Elmondta: 134 szálloda számára küldtek ki egy kilenc kérdést tartalmazó kérdőívet, melynek megválaszolására rövid, mindössze kétnapos határideje maradt a válaszadóknak. A válaszadási hajlandóság meglehetősen magas, 70 százalékos volt. A válaszokból kiderült, sokan - 63% - azért döntött a minősítés megszerzése mellett, mert az erősíti a szálloda piaci pozícióját. 23% gondolta úgy, hogy a vendéget ez befolyásolja szállodaválasztásában. 43% felelte, hogy a jó példa követése alapján, mivel főbb küldőpiacokban is ez a rendszer működik, csatlakozik a Hotelstars Unionhoz.

A megkérdezettek 57%-a szerint a minősítés folyamata megalapozott, 66% tartja korrektnek és objektívnek. Kevesen vélik, hogy az eljárás túlságosan szubjektív, a fellebbezés lehetősége nélkül.

Több szálloda vezetője tapasztalta a rendszerbe történt belépése óta, hogy szemléletváltozás, a munka minőségének emelkedése ment végbe a dolgozók körében.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai