A jövő szakácsai és cukrászai versenyeztek az ARAZ étteremben

Második alkalommal került megmérettetésre az ARAZ Étterem szakács- és cukrásztanulóinak tudása és kreativitása. A versenyre Barka Áron, Chef de Cuisine szervezésében a Continental Hotel Budapest****superior különtermében került sor. Hat szakács-, és hét cukrásztanuló versenyzett, közülük az első három értékes díjakban részesült.

Ha bárki azt gondolja, hogy a jövő szakács és cukrászainak szervezett verseny csak a főzés és sütés könnyed gyakorlatáról szól, valószínűleg a fellegekben jár. Nem kaptak ugyanis egyszerű feladatot a versenyzők, hiszen tudásukról írásban és gyakorlatban is számot kellett adniuk. A nap egy elméleti megmérettetéssel indult, majd a tanulóknak a tételsorból ki kellett húzniuk az elkészítendő két étel nevét. Ezt követően 20 perc állt rendelkezésükre a recept megírásához, melyhez azután megkapták a szükséges alapanyagokat. Az ételek elkészítésére összesen 3 óra állt rendelkezésükre.

A konyhán a nebulóknak a munkavédelmi, higiéniai és élelmiszerbiztonsági előírásoknak is meg kellett felelniük. A zsűri valamint a tanuló felelősök  folyamatosan figyelemmel kísérték a munkaszervezési folyamatokat, a szabályok betartását. A tálalás során szabad kezet kaptak  a versenyzők, hogy elképzelésüknek megfelelően készítsenek el egy bemutató ételt, majd a hattagú zsűri elé helyezték kóstolásra a mesterműveket.

A szakácstanulók vagy Zöldbablevest készítettek csurgatott tésztával, ezt követően Pirított, filézett csirkecombokat Jóasszony módra vagy másik verzióként Tejfölös gombalevest csipetkével, majd Borjúbordákat Hentes módra, hasábburgonyával. A cukrásztanulók szintén két tétel valamelyikét, vagy a Sima krémest és Rákóczi túróst vagy Képviselőfánkot és Sacher tortát készítettek a verseny zsűrijének, akinek tagjai voltak:  Barka Áron,  az Araz Étterem konyhafőnöke, Novák Iván,  a Chaîne des Rôtisseurs Magyarországi Egyesületének elnöke, Jakabffy László, az MVI etikai bizottságának elnöke, Gyimesi Zsuzsa, a HVG gasztro rovat főszerkesztője,  Pil Orsolya, a Dobos C. József Szakközépiskola tanára, valamint Tóth Gábor, a Gödöllői Szakközépiskola tanára.

Összességében hat szakács-, és hét cukrásztanuló versenyzett, közülük az első három értékes díjakban részesült. A szakácsok között első helyezett lett Kolonics Ádám, második lett Papp Ádám János, harmadik pedig Őri Daniella. A cukrászoknál első helyen végzett Pálfalvi Klaudia, második helyezett Bory Anita, harmadik helyezett pedig Zajácz Zsófia lett.

Az ARAZ Étterem tanulói a zsűri szerint mind kitűnően vizsgáztak, ügyesek, lelkesek voltak és valóban komolyan vették a versenyt. Az ARAZ étterem vezetői a jövőben hagyományt kívánnak teremteni a tanuló versennyel, hogy a jövő szakács és cukrász nemzedéke még inkább ösztönözve legyen a kiváló teljesítményre.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.
Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt

Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt 

Tizennyolc év alattiaknak tilos lesz energiaitalt eladni – erről tárgyalt csütörtökön a parlament.
Első ízben adták át a Sakura-díjat

Első ízben adták át a Sakura-díjat 

A Toyota elvei mentén tüntetik ki a legkiválóbb magyar vendéglátókat
Érkezik a Mere? Minden, ami eddig tudható az orosz diszkontláncról

Érkezik a Mere? Minden, ami eddig tudható az orosz diszkontláncról 

Hogyan terjeszkedik Európában a hard diszkontlánc? Miben más a többi diszkonttól, mitől sikeres? Miért fontos számukra a magyar piac?

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.