A konyhaművészet következő generációs tehetségeinek felfedezése

A világ különböző tájairól érkező tehetséges fiatal séfek idén augusztustól decemberig mérhetik össze tudásukat a S.Pellegrino Young Chef nemzetközi kulináris verseny regionális elődöntőinek során, és biztosíthatják helyüket a 2020. május 8–9-i milánói döntőben. 

A közép-európai régióban 10 elődöntős száll versenybe a végső győzelemért 2019. szeptember 23-án, Hamburgban, a gasztronómia legnagyobb neveinek részvételével. Míg a versenyzők között Koppány Levente képviseli Magyarországot, addig a zsűriben Palágyi Eszter, Michelin csillagos magyar séf is értékeli majd a fiatal tehetségek munkáját.

A fiatal séfeknek a regionális elődöntők alkalmával első ízben nyílik lehetőségük találkozni a gasztronómia meghatározó szereplőivel. Ezek a kapcsolatok segíthetik az ifjú tehetségeket a gasztronómia csúcsához vezető karrierjük megalapozásában.

 

A 2019 végére lezáruló regionális elődöntők során kiderül, ki az a 12 fiatal séf, akik a világ különböző pontjairól bejutnak a S.Pellegrino 2020 Young Chef  verseny 2020. május 8-9-i milánói döntőjébe. Annak érdekében, hogy a résztvevő fiatal séfek a verseny során folyamatos támogatásban részesüljenek, minden döntőst egy mentor séf segít majd az egyedi fogások tökéletesítésében és a nemzetközi döntőre történő felkészülésben.

A fődíjon kívül, amelyért ezúttal 12 fiatal séf versenyez, a  S.Pellegrino Young Chef további három díjat is kioszt, méltányolva a résztvevők különböző személyes hitvallásait: a mentorok döntése alapján odaítélt Acqua Panna Gasztronómiai Kapcsolatok Díjat, a Food Made Good szervezet által megszavazott S.Pellegrino Társadalmi Felelősségvállalás Díjat, és végül a Fine Dining Lovers Közönségdíjat, amelyet a Fine Dining Lovers online közössége oszt ki. A regionális megmérettetések során a fenti különdíjakat elnyerő versenyzők is Milánóba repülnek majd a 2020-as döntőre.

 

A S.Pellegrino Young Chef a konyhaművészet következő generációs tehetségeinek felfedezésével és segítésével, a gasztronómia jövőjének támogatását tűzte ki céljául. A verseny segítséget nyújt a világ minden tájáról származó fiatal tehetségeknek, hogy könnyebben kapcsolódhassanak  a gasztronómiai közösséghez, valamint lehetővé teszi számukra és ösztönzi őket, hogy megmutassák technikai készségeiket, kreativitásukat és a személyes meggyőződésüket arról, hogy a gasztronómia átalakító ereje révén pozitív társadalmi változások érhetők el. 


Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.