hirdetés
hirdetés

A LOT és a Bátor Tábor

Az alapítvány táborai ingyenesek a résztvevőknek, amihez nagyon sok jó szándékú magánember és cég adományára van szükségük. 2018-ban a LOT Polish Airlines is csatlakozott az ügyükhöz és segítette a gyerekek táborba utazását - közölték kedden a szervezők.

hirdetés

A Bátor Tábor egy különleges hely, ahova daganatos és krónikus betegséggel élő gyerekek érkeznek, és kapnak új erőt az élethez, a gyógyuláshoz. Amíg a gyerekek élvezik a kalandokat, egészségügyi biztonságukról orvosok, nővérek, dietetikusok, gyógytornászok gondoskodnak a nap 24 órájában – láthatatlanul.

2018-ban 5, egyenként 1 hetes nyári turnus várta a cukorbetegséggel, krónikus ízületi gyulladással, hemofíliával vagy IBD-vel kezelt, valamint májtranszplantált és gerincferdüléssel élő gyerekeket. Ezen a nyáron 11 féle izgalmas programmal varázsolta el a 4 országból érkező 479 táborozót 518 önkéntes. Az adrenalin szintet a tábor magaskötél- pályája növelte meg a leginkább, de bátorság kellet a média programon egy rádióműsor összeállításához és felmondásához is. Régi-új kedvenc a ’logikaland’, ami Budapest bármelyik szabaduló szobájával felvenné a versenyt. Idei nagy újdonság a Hősök útja, mely a legidősebb táborozóknak szólt. Célja, hogy a kamaszok a segítettből a segítő szerepébe bújhassanak, és készülhessenek a nagybetűs, önállóbb életre. Építettek sátortábort, szakszerűen tüzet raktak vagy sínbe tették az arra rászoruló társuk végtagját. Kalandozhattak éjszaka az izgalmas fényekkel megvilágított bátorkodó pályán is.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai